Διευκρινίσεις από το υπουργείο Εξωτερικών για τους Έλληνες του στολίσκου για τη Γάζα – «Τάχιστα» ο επαναπατρισμός τους
Στο λιμάνι της Ασντόντ θα μεταβεί η πρεσβευτής της Ελλάδας στο Ισραήλ. Επικρίσεις από την αντιπολίτευση μετά τη νέα ισραηλινή επιχείρηση σε διεθνή ύδατα.
Στο λιμάνι της Ασντόντ θα μεταβεί η πρεσβευτής της Ελλάδας στο Ισραήλ. Επικρίσεις από την αντιπολίτευση μετά τη νέα ισραηλινή επιχείρηση σε διεθνή ύδατα.
Νεότερη πληροφόρηση για την τύχη των Ελλήνων που επέβαιναν στα πλοία του στολίσκου Global Sumud Flotilla, τον οποίο αναχαίτισε στα διεθνή ύδατα το Ισραήλ, προσέφερε το υπουργείο Εξωτερικών, ανακοινώνοντας ότι θα μεριμνήσει ώστε να γίνουν τάχιστα οι διαδικασίες επαναπατρισμού τους.
Κατά την τακτική ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, η εκπρόσωπος του υπουργείου, Λάνα Ζωχιού, γνωστοποίησε ότι οι 19 Έλληνες ακτιβιστές αναμένεται να φτάσουν σταδιακά εντός των επόμενων ωρών στο ισραηλινό λιμάνι της Ασντόντ. Όπως ανέφερε, στο χώρο όπου θα κρατούνται θα βρεθεί αύριο το πρωί η πρεσβευτής της Ελλάδας στο Ισραήλ, ώστε να τους παρασχεθεί κάθε απαραίτητη προξενική συνδρομή.
«Το υπουργείο Εξωτερικών θα φροντίσει ώστε να παρασχεθεί κάθε προξενική συνδρομή και θα μεριμνήσει ώστε να γίνουν τάχιστα οι διαδικασίες επαναπατρισμού», σημείωσε, αναφέροντας επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε διαβήματα προς το Ισραήλ, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.
«Παραμένει σε ανοικτή γραμμή με τους οικείους και τους συγγενείς των Ελλήνων πολιτών. Απαιτούμε την απόλυτη τήρηση των αρχών του διεθνούς δικαίου, το σεβασμό της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών», υπογράμμισε.
Ν. Ηλιόπουλος: Χρειάζονται οι Έλληνες άδεια από το Ισραήλ για να ταξιδέψουν από την Ελλάδα στην Κύπρο ;
Η νέα περίπτωση αναχαίτισης από το Ισραήλ σκαφών που κινούνταν έξω από περιοχές δικαιοδοσίας του έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. Νωρίτερα, ο κοινουβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος είχε εμφανιστεί έντονα επικριτικός απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι είναι «υποτακτική στην κυβέρνηση Νετανιάχου».
Από το βήμα της Βουλής διερωτήθηκε: «Χρειάζεται Έλληνας πολίτης άδεια από το Ισραήλ για να πάει από την Ελλάδα στην Κύπρο; Εκεί έχουμε φτάσει; Θα πρέπει κάποιος να παίρνει βίζα από την ισραηλινή πρεσβεία;»
ολες οι ειδησεις
- ΣΥΡΙΖΑ: Η μάχη της πολιτικής επιβίωσης μετά την εκλογή Δούρου – Αυτόνομη πορεία απέναντι στον Τσίπρα – Τα στοιχήματα, οι κόκκινες γραμμές και ο κίνδυνος της… εξαφάνισης
- Παραδόθηκε μόνος του 66χρονος για τον βιασμό της συντρόφου του
- Νέες δυνατότητες για το MyStreet
- Οι έξι αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον μιας επιχείρησης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr