Δικηγόροι Φρουζή: «Δεν έχει λάβει γνώση της κατηγορίας εις βάρος του»
Ανακοίνωση των δικηγόρων του αντιπροέδρου της Novartis
Ανακοίνωση των δικηγόρων του αντιπροέδρου της Novartis
Δεν έχει κληθεί να καταθέσει ούτε έχει λάβει γνώση της δικογραφίας και των όποιων κατηγοριών περιλαμβάνονται στο κείμενό της εις βάρος του, ο αντιπρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής όπως έκαναν γνωστό οι δικηγόροι.
Οι συνήγοροι του κ. Φρουζή τονίζουν ότι η διαρροή σημαντικού μέρους της δικογραφίας σε ΜΜΕ με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων πλήττεται η προσωπικότητά του και το τεκμήριο της αθωότητας έχει «προκλητικά καταπατηθεί».
Ολόκληρη η δήλωση των συνηγόρων του Κ. Φρουζή
Πέντε ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της λεγομένης «υπόθεσης NOVARTIS», ο εντολεύς μας Κωνσταντίνος Φρουζής δεν έχει ακόμη κληθεί, προκειμένου να λάβει γνώση της εις βάρος του κατηγορίας.
Στο διάστημα αυτό, κατά παράβαση θεμελιωδών δικαιικών αρχών, έχει διαρρεύσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σημαντικό μέρος της δικογραφίας, σχετιζόμενο, κυρίως, με τις καταθέσεις των φερομένων ως «προστατευομένων» μαρτύρων, γεγονός που έχει επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στην προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Φρουζή καθώς και στην οικογενειακή και επαγγελματική σφαίρα του, δεδομένου ότι το τεκμήριο αθωότητας, στην περίπτωσή του, έχει προκλητικά καταπατηθεί.
Το ελάχιστο που θα ανέμενε κανείς, στο πλαίσιο του Κράτους Δικαίου, είναι η τήρηση των κανόνων των σχετικών με το σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας και τη μυστικότητα της διαδικασίας.
Ο εντολεύς μας, πατέρας δύο παιδιών των οποίων έχει την αποκλειστική φροντίδα, μόνιμης και γνωστής από ετών διεύθυνσης και επαγγελματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, στον οποίο, σημειωτέον, έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη Χώρα, χωρίς ουδέποτε να έχει κληθεί από οποιαδήποτε Αρχή και στο πλαίσιο οποιασδήποτε διαδικασίας σχετικής με την ουσία της υπόθεσης, δηλώνει ότι είναι στη διάθεση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και ζητεί την άμεση γνώση της εις βάρος του κατηγορίας και της δικογραφίας, προκειμένου να ασκήσει τα δικαιώματά του, όπως αυτά προστατεύονται από το Ελληνικό Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Νόμο.
Αθήνα 9 Φεβρουαρίου 2018
Οι συνήγοροι του Κωνσταντίνου Φρουζή
Θεόδωρος Σπ. Παναγόπουλος Μιχάλης Γ. Φαράντος
ολες οι ειδησεις
- Πότε εξαγγέλλει το κόμμα ο Τσίπρας – Πού θα είναι τα γραφεία του – Δείτε το βίντεο
- Λεφτά γιοκ στα μέσα του μηνός αλλά οι πλούσιοι αυξάνονται – Δείτε το βίντεο
- Ο πιο ισχυρός άνθρωπος στη σύγχρονη τηλεόραση
- Βαρύ πλήγμα στον Παναθηναϊκό: Νοκ άουτ ο Σλούκας με ρήξη μηνίσκου
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr