Δήμος Αθηναίων: Κόντρα Μπακογιάννη – Δούκα για το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων
Μια έντονη αντιπαράθεση εκτυλίχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων με αφορμή τη λειτουργία και τη διαχείριση του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων, το οποίο φιλοξενεί δεκάδες ωφελούμενους σε καθημερινή βάση.
Μια έντονη αντιπαράθεση εκτυλίχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων με αφορμή τη λειτουργία και τη διαχείριση του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων, το οποίο φιλοξενεί δεκάδες ωφελούμενους σε καθημερινή βάση.
Μια έντονη αντιπαράθεση εκτυλίχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων με αφορμή τη λειτουργία και τη διαχείριση του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων, το οποίο φιλοξενεί δεκάδες ωφελούμενους σε καθημερινή βάση. Οι δύο μεγάλες παρατάξεις, η διοικούσα και η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» επικεφαλής της οποίας είναι ο Κώστας Μπακογιάννης, αντάλλαξαν σφοδρές επικρίσεις γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δομή και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται ο δήμος τη λειτουργία της.
Το θέμα ήρθε στο φως από τη δημοτική σύμβουλο Κατερίνα Γκαγκάκη της παράταξης του Κώστα Μπακογιάννη, η οποία παρουσίασε ένα σημείωμα που βρέθηκε αναρτημένο στο Πολυδύναμο Κέντρο. Στο έγγραφο καταγράφονταν πολυάριθμες τεχνικές βλάβες, όπως προβλήματα σε καλοριφέρ, θερμοσίφωνες, βρύσες και φωτιστικά, ενώ ως υπεύθυνος για την αποκατάσταση εμφανιζόταν ο Δήμος Αθηναίων. Το σημείωμα υπογράμμιζε την έλλειψη τεχνικού προσωπικού για την αντιμετώπιση των βλαβών, θέτοντας την κατάσταση υπό την προσοχή των συμβούλων.
Η αρμόδια αντιδήμαρχος Ασημίνα Φούτζουλα απάντησε ότι δεν είχε ενημερωθεί για το συγκεκριμένο σημείωμα, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση οφείλεται στη συνεχή χρήση των υποδομών και στο μεγάλο πλήθος των ανθρώπων που διαβιούν στη δομή, αλλά και στη γενικότερη οικονομική στενότητα του δήμου.
Η παρέμβαση Μπακογιάννη
Ο Κώστας Μπακογιάννης έλαβε το λόγο με έντονο ύφος, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στο Πολυδύναμο Κέντρο «κατάρρευση». «Σε 2,5 χρόνια με την αδιαφορία και την ανικανότητά σας, η κατάσταση φτάνει σε αυτό το σημείο. Έχετε μια δομή με 200 άτομα και τους οφείλετε αξιοπρέπεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια στράφηκε σε πολιτικό τόνο, καταγγέλλοντας ότι η αδιαφορία της διοίκησης πλήττει τον ισχυρισμό περί προοδευτικότητας: «Διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας ότι κάνουμε κάτι για την αστεγία, και ότι είστε δήθεν προοδευτικοί. Αυτή είναι η κεντροαριστερά; Αυτός είναι ο σοσιαλισμός; Πόσο πιο χαμηλά; Πιο χαμηλά έχει ο πάτος», τόνισε.
Ο κ. Μπακογιάννης στράφηκε και στο επιχείρημα της οικονομικής στενότητας, υπογραμμίζοντας ότι ενώ οι υποδομές για τους ωφελούμενους παρουσιάζουν ελλείψεις, μεγάλα ποσά δαπανώνται για επικοινωνία του δήμου: «Όταν μετράτε τα χιλιάρικα και τα δεκαχίλιαρα, αναρωτηθείτε πόσα χρήματα δίνονται για επικοινωνία, ενώ τα στοιχειώδη για τους ανθρώπους λείπουν. Η ευθύνη είναι συλλογική, ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», δήλωσε.
Η απάντηση του Δούκα
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας υπερασπίστηκε τη σημερινή διοίκηση και την προσπάθεια που γίνεται για να λειτουργήσει σωστά η δομή. Υπενθύμισε τον διαγωνισμό της προηγούμενης αρχής που αφορούσε εκατομμύρια ευρώ για την επικοινωνία της πόλης κατά την πανδημία, επισημαίνοντας ότι ο σημερινός προϋπολογισμός του δήμου είναι κατά πολύ μικρότερος: «Ο δήμος λειτουργεί σχεδόν στα μισά του προϋπολογισμού σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο», είπε.
Για το Πολυδύναμο Κέντρο τόνισε: «Η δομή που παραλάβαμε ήταν μπάχαλο. Το σουλουπώνουμε και το μαζεύουμε, παρά τις δυσκολίες που δημιουργούνται από τον νόμο Βορίδη, ο οποίος οδηγεί απομακρύνσεις ανθρώπων από τις δομές». Ο κ. Δούκας επισήμανε ότι η σημερινή διοίκηση έχει επικεντρωθεί στη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για τους ωφελούμενους και στην αποκατάσταση των λειτουργικών προβλημάτων, παρά τη μείωση των διαθέσιμων πόρων.
ολες οι ειδησεις
- Δίκη Τεμπών: Όταν η αίθουσα δεν χωρά την αλήθεια – Από τις «εικόνες ντροπής» στις γκρίζες ζώνες μιας εθνικής τραγωδίας
- USS GHW Bush: Ποιες οι επιχειρησιακές δυνατότητες του 3ου αεροπλανοφόρου που στέλνει στον Κόλπο ο Τραμπ
- Τίρανα: Σοβαρά επεισόδια σε διαδήλωση κατά του Ράμα – Μολότοφ και συγκρούσεις
- Ρωσία: Ο κλοιός στο Διαδίκτυο σφίγγει – Μπλόκα σε WhatsApp, Telegram και VPN εν μέσω πολέμου
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr