Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Τέσσερις διατάξεις για τη λειτουργία τους
Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο, στη Σύμβαση μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του Ιδρύματος Ωνάση προστέθηκε μία τροπολογία με τέσσερις νέες παραμέτρους.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο, στη Σύμβαση μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του Ιδρύματος Ωνάση προστέθηκε μία τροπολογία με τέσσερις νέες παραμέτρους.
Ενίσχυση των μαθητών των δήμων όπου θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία (ΔΗ.ΜΩ.Σ.), στήριξη των μικρότερων αδελφών τους, αλλά και των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στα σχολεία τα οποία θα μετατραπούν σε ΔΗ.ΜΩ.Σ., προβλέπει μία σειρά διατάξεων που κατατέθηκαν χθες το βράδυ, Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στην υπό κύρωση Σύμβαση για την ίδρυση των Δημόσιων Ωνάσειων Σχολείων, από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Αναλυτικά, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο, στη Σύμβαση μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του Ιδρύματος Ωνάση προστέθηκε μία τροπολογία με τέσσερις νέες παραμέτρους:
- Α) Εισάγεται κριτήριο εντοπιότητας για την τελική κατάταξη των μαθητών στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία σε ποσοστό που θα κυμαίνεται κατ’ ελάχιστο από 40% έως 60%. Η εντοπιότητα θα καθορίζεται με βάση τον τόπο διαμονής των μαθητών σε σχέση με την έδρα του Δημοσίου Ωνασείου Σχολείου, προκειμένου να ενισχυθούν οι περιοχές γύρω από τα ΔΗΜ.Ω.Σ.
- Β) Διευκολύνεται η εισαγωγή στα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία για τα μικρότερα αδέλφια μαθητών και μαθητριών που ήδη φοιτούν στις εκπαιδευτικές μονάδες οι οποίες θα μετατραπούν σε ΔΗ.ΜΩ.Σ. Η σχετική ρύθμιση, η οποία θα ισχύσει για τα πρώτα δύο χρόνια, ισχύει και στα Πειραματικά Σχολεία και προβλέπει τη δυνατότητα εισαγωγής νεότερων αδερφών, ακόμα και αν δεν έχουν επιτύχει την απαιτούμενη βαθμολογία, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου αριθμού μαθητών.
- Γ) Οι εκπαιδευτικοί και οι υποδιευθυντές των σχολείων που θα μετεξελιχθούν σε ΔΗ.ΜΩ.Σ. μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους για δύο χρόνια, με τη διασφάλιση της οργανικότητας των θέσεων. Τους παρέχεται η δυνατότητα να παραμείνουν και μετά την πάροδο της διετίας, υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς παρακολούθησης προγραμμάτων επιμόρφωσης. Επίσης, προβλέπεται μεταβατική περίοδος τετραετίας, ώστε οι διευθυντές, οι υποδιευθυντές και το διδακτικό προσωπικό να αποκτήσουν το αυξημένο προσόν πιστοποίησης επιμόρφωσης Β’ επιπέδου στις τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών.
- Δ) Με απόφαση του υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού θα οριστεί έως τις 17 Φεβρουαρίου 2025 η χρονική σειρά με την οποία θα λειτουργήσει το σύνολο των νέων Δημόσιων Ωνάσειων Σχολείων.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ
ολες οι ειδησεις
- Ο καιρός της Τετάρτης: Καταιγίδες, 9 μποφόρ και χιόνια – Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
- Προκλητική επίθεση – Αυλωνίτης κατά δημοσιογράφων: «Υπάρχει σχέση εξάρτησης – Εξυπηρετούν τα αφεντικά τους»
- Μπομπ Ντίλαν: Σπάνιο προσχέδιο τραγουδιού ανακαλύφθηκε μέσα σε βιβλίο του Άλεν Γκίνσμπεργκ
- Αντικαταθλιπτικό ανακουφίζει από την κόπωση που προκαλείται από long Covid
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr