6 Απριλίου 2021
Δημοσίευση: 18:40'
Τελευταία ενημέρωση: 18:38'

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Απαρηγόρητοι οι γονείς των θυμάτων – Οργή στο Facebook του δράστη

Στο προφίλ του δράστη στο Facebook πολλοί είναι εκείνοι που του επιτέθηκαν. Υπάρχουν κάποιες λίγες φωνές υπεράσπισης αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του εξαπολύουν δριμύτατη επίθεση.

Δημοσίευση: 18:40’
Τελευταία ενημέρωση: 18:38’

Στο προφίλ του δράστη στο Facebook πολλοί είναι εκείνοι που του επιτέθηκαν. Υπάρχουν κάποιες λίγες φωνές υπεράσπισης αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του εξαπολύουν δριμύτατη επίθεση.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στον Βόλο για το διπλό φονικό στην Μακρινίτσα όπου δύο αδέρφια έπεσαν νεκρά μέσα στο σπίτι τους, από τα χέρια του εν διαστάσει συζύγου της κοπέλας.

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι ένας δολοφόνος ζει ακόμα, τα παιδιά μου δεν γυρνάνε πίσω», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η μητέρα που είδε τον 31χρονο σύζυγο της κόρης της να σκοτώνει μέσα στο σπίτι της στη Μακρινίτσα τα δύο της παιδιά. «Ήταν αγγελούδια όνομα και πράγμα, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο», είπε από την πλευρά του ο πατέρας που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Αμφότεροι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η Κωνσταντίνα και ο Γιώργος δεν θα περάσουν ξανά το κατώφλι του σπιτιού τους. «Ξεκίνησε από την αυλή, ήρθε πάνω και έσπασε την τζαμαρία της πόρτας. Δεν τα κατάφερε να μπει και πήγε από την κάτω πόρτα, χτύπησε τη σύζυγό μου και μετά ανέλαβε την κόρη μου», δήλωσε επίσης ο πατέρας περιγράφοντας τη στιγμή της δολοφονίας. «Βγαίνοντας έξω δεν πρόλαβε ο γιος μου και τον κοπανάει μία και τον βρήκε στην καρδιά», είπε ακόμη. «Άκουγα φωνές και μετά σταμάτησαν. Λέω τι έγινε μου τους σκότωσε όλους. Κατεβαίνω και βλέπω πρώτα το κορίτσι και έρχομαι και βλέπω τον γιο μου», λέει με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας.

Μέσα σε 10 λεπτά έχασαν τα πάντα, όταν ο γαμπρός του μπήκε σε κατάσταση αμόκ στη μονοκατοικία, το μόνο που σκέφτηκε ο πατέρας της Κωνσταντίνας ήταν να προστατέψει το εγγόνι του. «Πήγα στην κρεβατοκάμαρα και κλείστηκα εκεί μέσα και μου φώναζε το εγγόνι: “Παππού, αγκαλιά, παππού”».

Οργή στο Facebook του δράστη

Στο προφίλ του δράστη στο Facebook πολλοί είναι εκείνοι που του επιτέθηκαν. Υπάρχουν κάποιες λίγες φωνές υπεράσπισης αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του εξαπολύουν δριμύτατη επίθεση.

Στο μεταξύ, ο κατηγορούμενος για το διπλό φονικό παρέμεινε επί μία ώρα στον εισαγγελέα. Τελικά όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του ζήτησε και πήρε προθεσμία για ν’ απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ έγινε γνωστό και το κατηγορητήριο που περιλαμβάνει την ανθρωποκτονία της 28χρονης και του 30χρονου αδερφού της και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της μητέρας τους. Ο ίδιος προφυλακίστηκε και σύμφωνα με τον συνήγορό του θα ζητήσει ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη. 

«Δεν θυμάμαι τι έκανα. Εγώ πήγα για να δω το παιδί μου και με εμπόδισαν. Μου το απαγόρευσαν και μου είπαν οτι θα με κλείσουν σε ψυχιατρείο. Θόλωσα, έσπρωξα τη γυναίκα μου και τον αδερφό της για να ανέβω στον πάνω όροφο που ήταν το παιδί μου. Δεν κατάλαβα οτι χρησιμοποίησα μαχαίρι. Έχω ένα σκοτεινό πέπλο» ανέφερε ο 31χρονος σύμφωνα με το TheNewspaper.gr.

«Δεν θυμάμαι τι έκανα. Εγώ πήγα για να δω το παιδί μου και με εμπόδισαν. Μου το απαγόρευσαν και μου είπαν οτι θα με κλείσουν σε ψυχιατρείο. Θόλωσα, έσπρωξα τη γυναίκα μου και τον αδερφό της για να ανέβω στον πάνω όροφο που ήταν το παιδί μου. Δεν κατάλαβα οτι χρησιμοποίησα μαχαίρι. Έχω ένα σκοτεινό πέπλο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανατριχιάζουν τα νέα στοιχεία

Σύμφωνα το TheNewspaper.gr, ο φερόμενος δράστης έφτασε στο σπίτι της οικογένειας στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και μαχαίρωσε την άτυχη 28χρονη. Την ώρα εκείνη, η μητέρα του θύματος, τηλεφώνησε στον γιο της προκειμένου να σπεύσει στο σπίτι για να τους βοηθήσει. Ο 30χρονος έτρεξε αμέσως να υπερασπιστεί την οικογένειά του. Φτάνοντας στο σπίτι πήρε ένα ξύλο για να αντιμετωπίσει τον 31χρονο. Ωστόσο, ο φερόμενος δράστης του είχε στήσει καρτέρι θανάτου πίσω από την πόρτα καθώς είχε ακούσει το τηλεφώνημα και τον μαχαίρωσε στην καρδιά και στην κοιλιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι που βρισκόταν σε διάσταση αντιμετώπιζε καιρό προβλήματα στη σχέση του, τα οποία εντάθηκαν με τον ερχομό του παιδιού τους. Ο 31χρονος ήταν βίαιος τόσο απέναντι στην άτυχη 28χρονη όσο και στην οικογένειά της. Την περασμένη Πέμπτη σύμφωνα με μαρτυρίες, μετέβη στο σπίτι στη Μακρινίτσα και έστησε καβγά, χτυπώντας την εν διαστάσει σύζυγό του και τους γονείς της. Για τον λόγο αυτό, η οικογένεια είχε ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, τα οποία όμως δεν είχαν εκδικαστεί.

Μακρινίτσα: Το σπίτι που έγινε το διπλό φονικό

Συγκλονίζει η περιγραφή του αστυνομικού που έφτασε πρώτος στο σημείο, ύστερα από κλήση που δέχτηκε στο “100” από την 28χρονη. Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, η γυναίκα φώναζε λίγα λεπτά πριν από τις 19.40 το βράδυ της Δευτέρας «βοήθεια, σώστε με. Έχει έρθει να μας σκοτώσει. Σπάει τη τζαμαρία για να μπει στο σπίτι μας». Απέναντί της βρισκόταν ο σύζυγός της, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσης προβλήματα και το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν σε διάσταση.

Αμέσως ο αστυνομικός του Α.Τ. Βορείου Πηλίου παίρνει το περιπολικό και κατευθύνεται στη Μακρινίτσα. Παρότι η απόσταση δεν είναι μεγάλη, αργεί να φτάσει καθώς μπροστά του προπορεύεται ένα φορτηγό, που τον καθυστερεί. Φτάνοντας στο καλντερίμι που οδηγεί στο σπίτι στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, έρχεται τετ α τετ με τον δολοφόνο, που μόλις είχε σκοτώσει τα δύο αδέρφια. Ο νεαρός άνδρας βλέπει το περιπολικό και χάνεται μέσα στα δέντρα, από τα καλντερίμια, με τον αστυνομικό να τον αναζητά. Όμως καταφέρνει και το σκάει μέχρι να συνειδητοποιήσει ο έμπειρος ένστολος τι ακριβώς είχε συμβεί εκεί λίγα λεπτά νωρίτερα. Αμέσως έδωσε στον ασύρματο εντολή να μπλοκάρουν την κυκλοφορία των οχημάτων, προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο δράστης.

Λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ ο δράστης εντοπίζεται με το αυτοκίνητό του να κινείται από τον περιφερειακό προς την Αγριά, μέσω του τούνελ. Εκεί ξεκινά η καταδίωξή του από όχημα της Ασφάλειας Βόλου. Ο 31χρονος κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς Λεχώνια, συνεχίζει προς Άγιο Βλάσιο, κάνει αναστροφή και επιστρέφει στην κατεύθυνση προς Άνω Λεχώνια. Στο σημείο αυτό, όχημα της Ασφάλειας του κλείνει τον δρόμο για να σταματήσει η τρελή του κούρσα. Σύμφωνα με το thenewspaper.gr ο φερόμενος δράστης για να διαφύγει της σύλληψης εμβόλισε περιπολικό που είχε κλείσει τον δρόμο. Από το περιστατικό δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Οι αστυνομικοί στις 9:25 το βράδυ τού περνούν χειροπέδες και τον οδήγησαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας. Μέσα στο αυτοκίνητό του φέρεται να εντοπίστηκε και το μαχαίρι με το οποίο διέπραξε το έγκλημα.

Ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος στο σημείο της τραγωδίας βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, καθώς εκτιμά ότι η αργοπορία του λόγω του φορτηγού που προπορευόταν στον δρόμο έδωσε την ευκαιρία στον δράστη να ολοκληρώσει το έγκλημά του.


TOP NEWS

uncached