Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: Το δράμα της επιμέλειας και η ομολογία του δράστη
Το τελικό σύνθημα για την εκτέλεση του άτυχου άνδρα, δόθηκε το μεσημέρι της 4ης Ιουλίου, όταν το πρώην ζευγάρι, είχε επισκεφθεί παιδοψυχολόγο στο Χαϊδάρι
Το τελικό σύνθημα για την εκτέλεση του άτυχου άνδρα, δόθηκε το μεσημέρι της 4ης Ιουλίου, όταν το πρώην ζευγάρι, είχε επισκεφθεί παιδοψυχολόγο στο Χαϊδάρι
Λίγες ώρες μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων με την οποία επεδίωκε, ο 43χρονος Πολωνός, να μην παίρνει τα παιδιά τους, ένα μήνα το καλοκαίρι και έναν τα Χριστούγεννα, αποφάσισε η πρώην σύζυγός του και ο 35χρονος νυν σύντροφός της, να τον βγάλουν από την μέση. Όπως ομολόγησε ο δράστης του φόνου στη Αγία Παρασκευή, «φοβόμασταν ότι ο 43χρονος θα έπαιρνε εντελώς τα παιδιά, αυτό θα αποτελείωνε την Νάντια, η οποία τα υπεραγαπούσε. Πριν από 1,5 μήνα πήρα την απόφαση να τελειώσω αυτό το μαρτύριο που βιώναμε μια και καλή».
Το τελικό σύνθημα για την εκτέλεση του άτυχου άνδρα, δόθηκε το μεσημέρι της 4ης Ιουλίου, όταν το πρώην ζευγάρι, είχε επισκεφθεί παιδοψυχολόγο στο Χαϊδάρι, καθώς σύμφωνα με την ηθικό αυτουργό του φόνου, τα δίδυμα παιδιά τους, αντιμετώπιζαν αγχώδεις διαταραχές που σχετίζονται με την συνύπαρξη τους με τον πατέρα τους. Η γυναίκα είχε στείλει μια φωτογραφία με τα ρούχα που φορούσε το θύμα, προκειμένου ο 35χρονος σύντροφος της, να έχει ακριβή εικόνα του, όταν θα την επισκεπτόταν στο σπίτι της στην Αγία Παρασκευή για να παραλάβει τα παιδιά. Ο 43χρονος Πολωνός ήταν καθηγητής Marketing στο Πανεπιστήμιο του Berkeley των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και λόγω της ακαδημαϊκής του απασχόλησης ήταν ευκατάστατος. Το 2013 γνώρισε μέσω εφαρμογής γνωριμιών την Νάντια και σύναψαν σχέση. Το 2014, παντρεύτηκαν και λίγο καιρό αργότερα, η οικονομολόγος έμεινε έγκυος.
Το 2020, μετακόμισαν από τις Η.Π.Α. στην Ελλάδα με τα δίδυμα παιδιά τους. Μετά από ένα χρόνο περίπου, ο καθηγητής επέστρεψε στις Η.Π.Α. για επαγγελματικούς λόγους, ζητώντας παράλληλα διαζύγιο. Μετά τη λύση του γάμου τους στις Η.Π.Α., ο καθηγητής είχε τη δυνατότητα με δικαστική απόφαση να βλέπει τα παιδιά του δύο φορές το χρόνο και συγκεκριμένα για ένα μήνα το καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα. Αυτό το καλοκαίρι, ο 43χρονος σχεδίαζε να ταξιδέψει με τα παιδιά του στην Αμερική. Το δικαστήριο για την προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων ξεκίνησε την 24-06-2025, ωστόσο αναβλήθηκε και τελικώς εκδικάστηκε την 30-06-2025. Κατά την εκδίκαση μάλιστα παρίστατο και ο Πολωνός καθηγητής, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα την 29-06-2025 για τον λόγο αυτό. Η δικαστική όμως απόφαση που απέρριπτε την αίτηση της οικονομολόγου γνωστοποιήθηκε την 03-07-2025, μία ημέρα δηλαδή πριν την δολοφονία.
Η εκτέλεση του εγκλήματος και η απόπειρα συγκάλυψης
Από το βιντεοληπτικό υλικό προέκυψε ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους ένα αυτοκίνητο, μάρκας Porsche Cayenne e-hybrid, το οποίο ήταν ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεως οχημάτων, που το είχε παραχωρήσει με τη μορφή leasing ενοικίασης σε άλλη εταιρεία. Το συγκεκριμένο όχημα νοικιάστηκε για δύο ημέρες, από τις 4 Ιουλίου (ημέρα της δολοφονίας) έως και τις 6 Ιουλίου, από τον 24χρονο Αλβανό συνεργό. Πήγε να παραλάβει το όχημα, μαζί με τον 16χρονο ομοεθνή του και τον 35χρονο δράστη της δολοφονίας, στις 12:09 την ημέρα της δολοφονίας. Μετά την παραλαβή του αυτοκινήτου, ο 16χρονος μετέφερε σε αυτό ένα σκουρόχρωμο τσαντάκι και έναν πράσινο σάκο, ενώ ο 35χρονος σύντροφος της οικονομολόγου αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει για το ταξίδι «καλυμμένος» με πετσέτα.
Μετά το τέλος της συνεδρίας το πρώην ζευγάρι συμφώνησε να παραλάβει ο καθηγητής τα παιδιά από το σπίτι της οικονομολόγου στις 16:00 εκείνης της μέρας. Το Porsche Cayenne, στις 13:56 καταγράφεται να αποχωρεί από το Χαϊδάρι και στις 14:59 φαίνεται να κινείται σε διάφορους δρόμους της Αγίας Παρασκευής, καταλήγοντας κοντά στον τόπο του εγκλήματος. Στάθμευσε σε σημείο που υπήρχε ορατότητα του σημείου παραλαβής των παιδιών. Το συγκεκριμένο όχημα έμεινε εκεί μέχρι και λίγα δευτερόλεπτα πριν την δολοφονία. Στις 16:10 ξεπαρκάρει, ενώ διακρίνεται ο 35χρονος να τρέχει προς το σημείο που βρίσκεται ο καθηγητής.
Όταν οι συνεργοί του είδαν τον άνδρα να πυροβολεί τον άτυχο καθηγητή, ανέπτυξαν ταχύτητα και τον εγκατέλειψαν στο σημείο. Ο δράτης πήρε ταξί όπου μετέβη στο Τολό για να «χτίσει» το άλλοθι του. Ενώπιον των αστυνομικών του Ελληνικού FBI, ομολόγησε την πράξη του, ενώ ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας πως «δεν είμαι κακός άνθρωπος, ούτε εγκληματίας.
ολες οι ειδησεις
- Κωνσταντίνος Βασάλος: «Μπορώ να έχω φίλες, απλά θα πρέπει να είναι όλες άσχημες»
- Six Feet Under: Η ψυχανάλυση της οικογένειας Φίσερ στο νεκροτομείο από το HBO MAX
- Η Μπιάνκα Σενσόρι επιστρέφει στις σέξι εμφανίσεις – Βίντεο από επίσκεψη σε στούντιο στο Λος Άντζελες
- Netflix: Η σειρά «Virgin River» επιστρέφει για την 8η σεζόν – Τι θα συμβεί
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr