Δολοφονική επίθεση στη Βάρη: Το παρασκήνιο του μαφιόζικου χτυπήματος – Οι δύο φατρίες και το modus operandi (Φωτογραφίες, βίντεο)
«Σκάλιαρι» εναντίον «Καβάτσκι»
«Σκάλιαρι» εναντίον «Καβάτσκι»
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από τη μαφιόζικη δολοφονική επίθεση στη Βάρη, η οποία στοίχισε τις ζωές δύο ανδρών, ενώ μια γυναίκα τραυματίστηκε, μπροστά στις οικογένειές τους.
Από το απόγευμα της Κυριακής η ΕΛ.ΑΣ έχει εξαπολύσει κυνηγητό για να συλλάβει τους τέσσερις δράστες, οι οποίοι λίγο πριν από τις 19:00 μπήκαν οπλισμένοι και με καλυμμένα τα πρόσωπά τους στην ταβέρνα της Βάρης και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τα δύο άτομα, έναν άνδρα από το Μαυροβούνιο και έναν από τη Σλοβενία, την ώρα που έτρωγαν στην ταβέρνα, μπροστά στα μάτια πολλών ακόμα θαμώνων.

Μάλιστα, οι δράστες τους πυροβόλησαν στο κεφάλι με τουλάχιστον δέκα σφαίρες να πέφτουν μέσα στην ταβέρνα, γεγονός που δείχνει πως επρόκειτο για μαφιόζικη εκτέλεση.
Το παρασκήνιο
Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ μαφιόζικων ομάδων από το Μαυροβούνιο αποδίδουν και σερβικά ΜΜΕ τη δολοφονική επίθεση σε ταβέρνα στην Βάρη.
Τα δύο άτομα που δολοφονήθηκαν ανήκαν σε μαφιόζικη φατρία που αποκαλείται «Σκάλιαρι», διατείνεται στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Novosti του Βελιγραδίου.

Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Σκάλιαρι».
Για τον Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου το 2016, μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS.
Η λεγόμενη «Σκάλιαρι» είναι μια από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές αρχές ως φατρία «Καβάτσκι».
Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις «Σκάλιαρι» και «Καβάτσκι», που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ.
Ξέσπασε «εμφύλιος» πόλεμος που διαρκεί μέχρι σήμερα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές.
Οι περισσότερες από τις δολοφονίες διαπράχθηκαν στην Σερβία και το Μαυροβούνιο. Σε πολλές, το modus operandi ήταν παρόμοιος με αυτόν της δολοφονικής ενέργειας στην Βάρη: τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειας τους.
ολες οι ειδησεις
- ΑΕΚ: Αναβάλλεται εκδήλωση στην «Αγιά Σοφιά» μετά τον θάνατο του Μάριου Οικονόμου
- Η Κύπρος μπαίνει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SAFE – «Στήριξη σε ένοπλες δυνάμεις και αμυντική βιομηχανία»
- Για όνομα του… ροκ εν ρολ: Όταν ρωτάς για τον Παύλο Σιδηρόπουλο και η Τεχνητή Νοημοσύνη παίζει… φάλτσο
- Γιατί ο Τυραννόσαυρος Rex είχε τόσο μικρά χέρια – Η νέα θεωρία των επιστημόνων
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr