Εαρινή ισημερία με υπερπανσέληνο: Σήμερα το εντυπωσιακό φαινόμενο
Εντυπωσιακό θα είναι το φαινόμενο το οποίο θα σημειωθεί σήμερα, καθώς η εαρινή ισημερία, συμπέφτει με την τελευταία υπερπανσέληνο της χρονιάς.
Εντυπωσιακό θα είναι το φαινόμενο το οποίο θα σημειωθεί σήμερα, καθώς η εαρινή ισημερία, συμπέφτει με την τελευταία υπερπανσέληνο της χρονιάς.
Φέτος, η εαρινή ισημερία θα συμβεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (στις 23:58 ώρα Ελλάδας), ενώ λίγο αργότερα, στις 03:43 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, θα λάβει χώρα μια νέα υπερπανσέληνος. Το 2019 υπάρχουν τρεις υπερπανσέληνοι, όλες στους πρώτους μήνες του έτους, και δεν θα υπάρξει άλλη έως το τέλος της χρονιάς (είχαν προηγηθεί άλλες δύο στις 21 Ιανουαρίου και 19 Φεβρουαρίου).
Με την εαρινή ισημερία θα αρχίσει και επίσημα η άνοιξη του 2019 στην Ελλάδα και γενικότερα στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας. Αντίστροφα, στο νότιο ημισφαίριο θα ξεκινήσει το φθινόπωρο. Μετά τις 20 Μαρτίου, η μέρα θα μεγαλώνει συνεχώς σε βάρος της νύχτας έως το θερινό ηλιοστάσιο, ενώ το αντίστροφο θα συμβαίνει στο νότιο ημισφαίριο.
Όσον αφορά την υπερ-σελήνη ή υπερπανσέληνο, συμβαίνει όταν υπάρχει πανσέληνος και ταυτόχρονα η τροχιά του φεγγαριού το φέρνει πιο κοντά στη Γη (περίγειο), με αποτέλεσμα ο δορυφόρος του πλανήτη μας να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός από ό,τι συνήθως.
Το 2019 υπάρχουν τρεις υπερπανσέληνοι, όλες στους πρώτους μήνες του έτους, και δεν θα υπάρξει άλλη έως το τέλος της χρονιάς (είχαν προηγηθεί άλλες δύο στις 21 Ιανουαρίου και 19 Φεβρουαρίου).
ολες οι ειδησεις
- Χριστίνα Δελημήτρου: Πώς η ερευνήτρια του MIT αναζητά λύσεις για την ενεργειακή κατανάλωση των data centers της τεχνητής νοημοσύνης
- Market Pass: Έως 1.000 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα – Ποιοι θα λάβουν το νέο voucher
- Κυψέλη: Ασφαλέστερα διαμερίσματα μετά τις παρεμβάσεις για τις ρωγμές της Γραμμής 4
- The Voice: Ο εγγονός του Γιώργου Ζαμπέτα άφησε το λαϊκό τραγούδι για τη ραπ – Ποιοι coaches τον διεκδίκησαν
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr