Εκλογές 2023: Εκτός το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου έπειτα από την προσφυγή Μπογδάνου – Κανονικά Τζήμερος – Κρανιδιώτης
Εκτός εκλογών τίθεται το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου έπειτα από προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.
Εκτός εκλογών τίθεται το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου έπειτα από προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.
Εκτός εκλογικής αναμέτρησης τέθηκε η Αφροδίτη Λατινοπούλου του κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ» με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, ενώ απορρίφθηκαν και πάλι ομόφωνα τόσο οι προσφυγές του Ηλία Κασιδιάρη όσο και του Δημήτρη Μιχάκη, με τις οποίες ο ένας στρεφόταν κατά του άλλου για το θέμα της ονομασίας των κομμάτων τους.
Η προσφυγή αφορά την ονομασία του κόμματος «Πατρίδα» το οποίο υποστηρίζει ο Κ. Μπογδάνος ότι ήταν δικό του. Το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την προσφυγή του πρώην βουλευτή Κ. Μπογδάνου, ο οποίος μένει επίσης εκτός εκλογών λόγω του συμβόλου που χρησιμοποιεί.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από το εθνικό σύμβολο κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ» κατά την οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος – Εμφιετζόγλου «έκλεψαν» το όνομα, ενω επιπλέον κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο που εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.
Το Α1 Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου έκανε δεκτή προσφυγή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου που αφορούσε την ονομασία του κόμματος «Πατρίδα». Μάλιστα ο ίδιος ενημέρωσε μέσω ανάρτησής του για τις προσφυγές που κατέθεσε τόσο ενάντια στο κόμμα Πατρίδα και Εθνική Δημιούργια.
Στόχος του συστήματος είναι να συμμετάσχουν στις εκλογές μόνο ανώδυνοι κ φίλοι του. Κατέθεσα λοιπόν χθες βράδυ 2 προσφυγές για ονόματα που έχω κατοχυρώσει στον ΟΒΙ ΠΡΙΝ κατατεθούν ως κόμματα (ΠΑΤΡΙΔΑ κ ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ) κ μου ανήκουν. Να δούμε με πόσα μέτρα κ σταθμά κρίνει ο ΑΠ. pic.twitter.com/HCVeFb9iqi
— constantinosbogdanos (@bogdanosk) April 28, 2023
Παράλληλα, απερρίφθη η προσφυγή που κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κατα της “Εθνικής Δημιουργίας” των Τζημερου – Κρανιδιώτη. Την σχετική ανακοίνωση εκανε ο Φαηλος Κρανιδιώτης στο Twitter.
“Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την γελοία προσφυγή Μπογδάνου κατά της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. Ίσως τώρα μάθει να ξεχωρίζει τις εμπορικές επιχειρήσεις από τα πολιτικά κόμματα. #ΕΘΝΙΚΗ_ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ” έγραψε χαρακτηριστικά.
Ο #Μπογδάνος είχε καταθέσει προσφυγή στον ΑΠ εναντίον μας, με επιχείρημα ότι κατοχύρωσε το όνομα #ΕΘΝΙΚΗ_ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως εμπορικό σήμα! (Αφού το είχαμε καταθέσει εμείς στον ΑΠ.) Αλλά ζητάει αποκλεισμό της Εθνικής Συμφωνίας! Μωραίνει Κύριος… pic.twitter.com/je5cm6j7qj
— Θάνος Τζήμερος (@ThanosTzimeros) April 28, 2023
Προσφυγές για τους «Έλληνες»
Νωρίτερα, στο «μικροσκόπιο» του Αρείου Πάγου βρέθηκαν οι αντίθετες προσφυγές που είχαν κατατεθεί από το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη και το κόμμα «Έλληνες» του Δημήτρη Μιχάκη με την κάθε πλευρά να διεκδικεί τον τίτλο «Έλληνες».
Η μια προσφυγή κατατέθηκε από το κόμμα «Έλληνες» του Δημήτρη Μιχάκη κατά του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη και ζητείται να αναγνωριστεί το δικό του κόμμα ως δικαιούχος του ονόματος «Έλληνες» και να αφαιρεθεί η ονομασία από το κόμμα που ίδρυσε ο Κασιδιάρης. Μάλιστα, ο κ. Μιχάκης ισχυρίζεται ότι έχει κατοχυρώσει τον τίτλο από το 2012. Από την άλλη πλευρά ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριζε ότι είναι εκτός νομιμότητας οι αντίπαλοι «Έλληνες», υποστηρίζοντας ότι το κόμμα Μιχάκη, κατά παράβαση της νομοθεσίας χρησιμοποιεί ως έμβλημα τον ήλιο της Βεργίνας.
ολες οι ειδησεις
- Γιώργος Φλωρίδης: Έρχεται νομοσχέδιο για τις οριζόντιες και κάθετες ιδιοκτησίες – Τι είπε για τον Κώδικα Δικηγόρων
- Γιατί τα σουβλατζίδικα αφαιρούν την πατάτα από το τυλιχτό σουβλάκι
- Γάζα: Γενοκτονία σε ζωντανή μετάδοση – Η «εμπειρία» του Άουσβιτς στη Μέση Ανατολή
- Στην κορυφή της παγκόσμιας έρευνας και ανάπτυξης οι τεχνολογικοί κολοσσοί της Κίνας – Πληθαίνουν οι επενδύσεις και στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr