23 Απριλίου 2026
Δημοσίευση: 20:52'
Τελευταία ενημέρωση: 21:49'

Εκρήξεις στην Τεχεράνη – Συναγερμός στην αντιαεροπορική άμυνα (Βίντεο) – Τραμπ: Συμφωνία όταν είναι καλή για τις ΗΠΑ

Το Ισραήλ δηλώνει έτοιμο να ξαναρχίσει τον πόλεμο με το Ιράν – Ο Γκαλιμπάφ εκτός διαπραγματευτικής ομάδας.

Δημοσίευση: 20:52’
Τελευταία ενημέρωση: 21:49’
EPA/ABIR SULTAN

Το Ισραήλ δηλώνει έτοιμο να ξαναρχίσει τον πόλεμο με το Ιράν – Ο Γκαλιμπάφ εκτός διαπραγματευτικής ομάδας.

Εκρήξεις ακούστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Τεχεράνη, έπειτα από αναφορές για κινητοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας του Ιράν. Συστήματα έχουν ενεργοποιηθεί σε περιοχές της ιρανικής πρωτεύουσας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν «εχθρικούς στόχους», όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Το περιστατικό ακολούθησε προηγούμενες αναφορές ότι αντιαεροπορικές συστοιχίες είχαν τεθεί σε λειτουργία στην πόλη.

Αραγτσί: Όλοι οι Ιρανοί είναι ενωμένοι περισσότερο από ποτέ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο Χ:

«Η αποτυχία των τρομοκρατικών δολοφονιών του Ισραήλ αντανακλάται στον τρόπο με τον οποίο οι κρατικοί θεσμοί του Ιράν συνεχίζουν να ενεργούν με ενότητα, αποφασιστικότητα και πειθαρχία.

Το πεδίο της μάχης και η διπλωματία αποτελούν πλήρως συντονισμένα μέτωπα στον ίδιο πόλεμο.

Όλοι οι Ιρανοί είναι ενωμένοι, περισσότερο από ποτέ.»

 

Ίσραελ Κατς: Περιμένουμε το πράσινο φως από τις ΗΠΑ για να εξαλείψουμε την οικογένεια Χαμενεΐ

«Το Ισραήλ είναι έτοιμο να επαναλάβει τον πόλεμο κατά του Ιράν — Αναμένουμε το πράσινο φως από τις Ηνωμένες Πολιτείες — πρωτίστως για να ολοκληρώσουμε την εξάλειψη της οικογένειας Χαμενεΐ και να σπρώξουμε το Ιράν πίσω σε μια σκοτεινή εποχή. Αυτή τη φορά, η επίθεση θα είναι διαφορετική και πολύ πιο θανατηφόρα, καταφέρνοντας καταστροφικά πλήγματα στα πιο ευαίσθητα σημεία — τέτοια που θα ταράξουν και θα υπονομεύσουν τα ίδια τα θεμέλιά του» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ.

 

 

Ισραηλινά ΜΜΕ: Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας του Ιράν ο Γκαλιμπάφ

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Channel 12, ο πρόεδρος της ιρανικής Βουλής τέθηκε εκτός διαπραγματευτικής ομάδας, λόγω της εμπλοκής στις συνομιλίες των Φρουρών της Επανάστασης.

Τραμπ: Συμφωνία θα υπάρξει μόνο όταν θα είναι καλή και κατάλληλη για τις ΗΠΑ

Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ:

«Για εκείνους τους ανθρώπους, λιγότερους σε αριθμό τώρα από ποτέ, που διαβάζουν τους αποτυχημένους New York Times ή παρακολουθούν ψευδείς ειδήσεις του CNN, που πιστεύουν ότι είμαι «ανήσυχος» να τελειώσει ο πόλεμος (αν θα μπορούσατε καν να τον ονομάσετε έτσι!) με το Ιράν, λάβετε υπόψη ότι είμαι ίσως το λιγότερο πιεσμένο άτομο που βρέθηκε ποτέ σε αυτή τη θέση. Έχω όλο τον χρόνο στον κόσμο, αλλά το Ιράν όχι — Ο χρόνος τρέχει! Ο λόγος που ορισμένα από τα μέσα ενημέρωσης τα πάνε τόσο άσχημα με τους συνδρομητές και τους τηλεθεατές είναι επειδή δεν έχουν πλέον αξιοπιστία. Το Ναυτικό του Ιράν βρίσκεται στον πάτο της θάλασσας, η Πολεμική Αεροπορία τους έχει κατεδαφιστεί, τα αντιαεροπορικά τους όπλα και τα ραντάρ τους έχουν εξαφανιστεί, οι ηγέτες τους δεν είναι πλέον μαζί μας, ο αποκλεισμός είναι αεροστεγής και ισχυρός και, από εκεί και πέρα, τα πράγματα χειροτερεύουν — Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους! Μια συμφωνία θα γίνει μόνο όταν είναι κατάλληλη και καλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τους Συμμάχους μας και, στην πραγματικότητα, για τον υπόλοιπο κόσμο. Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ».

 

 

 


TOP NEWS

uncached