24 Νοεμβρίου 2025
Δημοσίευση: 10:02'

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των «27» για την Ουκρανία με συμμετοχή Μητσοτάκη

Οι ηγέτες της Ευρώπης θα συζητήσουν για την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά τις διαβουλεύσεις του Σαββατοκύριακου στην Ελβετία.

Επιμέλεια: Νίκος Αλέπης
Δημοσίευση: 10:02’
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
Επιμέλεια: Νίκος Αλέπης

Οι ηγέτες της Ευρώπης θα συζητήσουν για την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά τις διαβουλεύσεις του Σαββατοκύριακου στην Ελβετία.

Για τις 11.30 το πρωί έχει προγραμματιστεί η τηλεδιάσκεψη για την ενημέρωση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την ευρωπαϊκή αντιπρόταση για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία και την πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας για την Ειρήνη. 

Στην τηλεδιάσκεψη, κατά την οποία θα συμμετέχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις ύστερα από τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις Αμερικανών, Ευρωπαίων και Ουκρανών αξιωματούχων στη Γενεύη. Μετά το πέρας των συνομιλιών, οι ΗΠΑ εξέδωσαν ανακοινωθέν, σύμφωνα με το οποίο μια συμφωνία για την Ειρήνη θα πρέπει «να σέβεται απόλυτα την εθνική κυριαρχία» της Ουκρανίας.

 

 


TOP NEWS

uncached