current views are: 99

21 Νοεμβρίου 2022
Δημοσίευση10:00

Απειλές ότι το «Γαμψό Ξίφος» θα στραφεί και κατά της Ελλάδας – Ένοχη σιωπή ΗΠΑ και Μόσχας – Σε διαρκή ετοιμότητα η Αθήνα

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ που αντιμετωπίζει απειλή πολέμου, casus belli» τόνισε ο κ.Δένδιας. 

Δημοσίευση 10:00’
Ελλάδα

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ που αντιμετωπίζει απειλή πολέμου, casus belli» τόνισε ο κ.Δένδιας. 

Μετά την έναρξη των  τουρκικών αεροπορικών επιχειρήσεων σε Συρία και Βόρειο Ιράκ που είναι σε εξέλιξη με την κωδική ονομασία «Γαμψό Ξίφος», στο στόχαστρο μπαίνει και η Ελλάδα. Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι εάν ο Ερντογάν επέμβει στην Συρία θα ανεβεί 3-4 μονάδες ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2023. Τα εθνικιστικά ακροατήρια ικανοποιούνται και συσπειρώνονται και ανεβαίνει και ο ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος Μπαχτσελί.
Η Συρία και ο πόλεμος που ξεκίνησε το 2015 η Τουρκία με το κουρδικό PKK οδήγησαν τον Ερντογάν σε νέα νίκη. Και τότε είχαν προηγηθεί τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις που χρεώθηκαν στο PKK και χρησιμοποιήθηκαν ως δικαιολογία για  την αντίδραση. Η Ελλάδα πάντα προσφέρεται για εσωτερική κατανάλωση!
Αυτήν την φορά η αφορμή για την επέμβαση στη Συρία είναι η έκρηξη στο εμπορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης στις 13 Νοεμβρίου που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους ενώ τραυματίστηκαν και άλλοι 80. Το σόου με τις κάμερες που ακολούθησαν από πίσω τις ειδικές δυνάμεις και κατέγραψαν την σύλληψη της γυναίκας που κατηγορείται για το τρομοκρατικό χτύπημα,  δημιούργησε πολλά ερωτηματικά.
Ακολούθησε η πραγματοποίηση της απειλής του Ερντογάν «θαρθούμε ξαφνικά μια νύχτα» σε Συρία και Βόρειο Ιράκ και άρχισαν οι βομβαρδισμοί. Ακολούθησε νέο σώου με τον ίδιο στην «αίθουσα πολέμου».
Ο Χουλουσί  έδειχνε στον Τούρκο πρόεδρο που μόλις είχε αφιχθεί από την Σύνοδο της G20, έναν χάρτη με τα σημεία των επιθέσεων υπό το βλέμμα στρατηγών για να δώσει το πράσινο φως για την έναρξη των επιχειρήσεων.
Ερντογάν - Ακάρ

Στο όνομα του ΟΗΕ

Η Τουρκία υποστήριξε ότι στην Συρία ασκεί  «τα νόμιμα δικαιώματα άμυνας όπως προβλέπονται στο Άρθρο 51 της Χάρτας του ΟΗΕ, προκειμένου να εξουδετερωθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις από το βόρειο Ιράκ και τη Συρία, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συνόρων και να εξαλειφθεί η τρομοκρατία στην πηγή της», είναι το βασικό επιχείρημα της Άγκυρας μετά το χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη.

Ξαφνικά!

«Ξαφνικά ένα βράδυ… Είναι η ώρα του υπολογισμού» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος υποστήριξε ότι  «χρησιμοποιήθηκαν ως βάσεις από Κούρδους τρομοκράτες» οι περιοχές που βομβαρδίζονται.
«Τα καθάρματα θα λογοδοτήσουν για τις ύπουλες επιθέσεις τους» απείλησε και ο Χουλουσί Ακάρ.
Η στρατηγική «θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» είναι «η βασική αρχή μου, κάτι σαν αξίωμα» τόνισε ο Ερντογάν και στους G20, απευθυνόμενος σε ένα διεθνές ακροατήριο και όχι μόνο στο εσωτερικό της Τουρκίας, γεγονός που δείχνει ότι δεν διστάζει να αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του. Όχι μόνο για το ΡΚΚ στην Συρία και το Βόρειο Ιράκ αλλά και την Ελλάδα.
Τα τουρκικά μαχητικά αναπτύχθηκαν σε έκταση που θα μπορούσαν «να φτάσουν και στην Ελλάδα», όπως σχολίασαν Τούρκοι αναλυτές.
Χουλουσί Ακάρ

Μήνυμα στην Ελλάδα

«Η φράση «μια νύχτα μπορεί να έρθουμε ξαφνικά» είναι η έκφραση αποφασιστικότητας του Προέδρου μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ, σε ανάρτησή του επίσης στο Twitter.
«Αυτή η επιχείρηση που διεξάγεται σε μεγάλη κλίμακα και με υψηλή ικανότητα, δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα απαντήσουν σε αυτούς που στρέφουν το βλέμμα τους κατά της χώρας μας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».
Στο χορό μπήκαν και τα πολεμοχαρή τουρκικά ΜΜΕ. «Η αεροπορική επίθεση είναι επίσης ένα μήνυμα προς την Ελλάδα: δεν είναι άσκηση, είναι γεγονός» ανέφερε  η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Μιλιέτ».  «Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα προς χώρες όπως η Ελλάδα, που έχουν υιοθετήσει εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία» τόνισε ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας, Αμπντουλάχ Αγάρ.

Ψυχραιμία στην Αθήνα

Η Αθήνα αντιμετωπίζει τις νέες απειλές με ψυχραιμία και ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων.
«Η Τουρκία ενεργεί ως ταραξίας στην περιοχή» δήλωσε  ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας . «Δεν αποδέχεται το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ αλλά δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία».
Νίκος Δένδιας
Ανέφερε μάλιστα ότι ο προϋπολογισμός της Τουρκίας έχει επιπλέον 30 δισεκατομμύρια, από την μη επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία. Ήδη 800 ρωσικές εταιρείες μετεγκαθίστανται εκεί.
«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ που αντιμετωπίζει απειλή πολέμου, casus belli» τόνισε ο κ. Δένδιας.  «Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό στον 21ο αιώνα;», αναρωτήθηκε.
Πέρασαν σχεδόν δυο 24ωρα και όμως ούτε οι ΗΠΑ ούτε η Ρωσία δεν αντέδρασαν στην τουρκική επιχείρηση στην Συρία με την οποία άλλοτε θα διαφωνούσαν διότι είναι διαφορετικές οι στρατηγικές τους στην περιοχή. Αναλυτές δεν αποκλείουν να υπήρξε και προσυνεννόηση.

σχετικα αρθρα