Ένταση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών – Έβγαλαν σηκωτό τον Ταμία των συμβολαιογράφων
«Μπλόκο» και στην Θεσσαλονίκη
«Μπλόκο» και στην Θεσσαλονίκη
Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών το μεσημέρι της Τετάρτης με τους διαδηλωτές να εμποδίζουν την διεξαγωγή πλειστηριασμών.
Μέλη συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν στο κτίριο της οδού Λουκάρεως όπου σήμερα είχαν προγραμματιστεί 14 πλειστηριασμοί μεταξύ αυτών και μιας α’ κατοικίας πενταμελούς οικογένειας με τρία άτομα ΑμεΑ.
Η συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο παρουσιάζει ιδιαίτερη σημασία καθώς όπως δήλωσε στο Newpost μέλος του Κινήματος «Δεν Πληρώνω», το περασμένο διάστημα ο ταμίας της Ένωσης Συμβολαιογράφων σημείωσε στο φύλλο αναφοράς ότι ξεκίνησε τον πλειστηριασμό της ωστόσο αυτός δεν διεξήχθη καθώς εμποδίστηκε, γεγονός που διαψεύδεται, καθότι σύμφωνα με μαρτυρίες η διενέργεια του δεν συνέβη ποτέ, αφού ο εν λόγω κύριος καθόταν στο κυλικείο του Ειρηνοδικείου.
Σύμφωνα με το μέλος του Κινήματος, η οικογένεια την περασμένη Παρασκευή προχώρησε σε μήνυση κατά του Ταμία της Ένωσης Συμβολαιογράφων για απάτη και παράβαση καθήκοντος.
Σήμερα, ο συγκεκριμένος κύριος έκανε ξανά την εμφάνισή του μαζί με δυο υποψήφιους αγοραστές, ωστόσο οι διαδηλωτές τον έβγαλαν σχεδόν σηκωτό από το κτίριο του Ειρηνοδικείου με αποτέλεσμα την αναβολή του πλειστηριασμού.
Μπλόκο και στην Θεσσαλονίκη
«Κόκκινο» χτύπησε η θερμοκρασία και στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης από τα συγκεντρωμένα μέλη συλλογικοτήτων που για μια ακόμη Τετάρτη δήλωσαν το παρών στα δικαστήρια προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους πλειστηριασμούς και να εμποδίσουν την διεξαγωγή τους.
Όπως μεταδίδει το thestival.gr μέλη του συντονισμού κατήγγειλαν ότι από τις 14:30 η πρόεδρος των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Χρουσαλά- Μπλίση έχει κλειδωθεί σε αίθουσα του ειρηνοδικείου. Εν συνεχεία, διαδηλωτές μπήκαν στην αίθουσα, φωνάζοντας συνθήματα και απαίτησαν από την πρόεδρο των συμβολαιογράφων να αποχωρήσει προκειμένου να μην διενεργηθεί κανένας πλειστηριασμός.
Η ίδια αποχώρησε συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και εν μέσω συνθημάτων.
Σύμφωνα με εκπροσώπους του συντονισμού σήμερα θα έβγαινε σε πλειστηριασμό μεταξύ άλλων σπίτι 88τ.μ. στη περιοχή Βότση, της Καλαμαριάς.
ολες οι ειδησεις
- Καραχάλιος κατά Καρυστιανού: «Να μας πει για την offshore και για τη χρηματοδότηση με 140.000 ευρώ» – «Υπάρχει και ένα μυστικό για τη Γρατσία και θα αποκαλυφθεί»
- Παλεύει για την ζωή της – Μια προσευχή για την Γωγώ Μαστροκώστα
- Αν ζούσε θα γινόταν 38 χρόνων
- Παναθηναϊκός: Νέο βίντεο από το γήπεδο στον Βοτανικό – Οι εξέδρες αρχίζουν να παίρνουν μορφή
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr