current views are: 2145

2 Ιουλίου 2023
Δημοσίευση13:51

Επιστολή Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Αλέξη, σ’ ευχαριστώ για όλα!

Αλέξη, σ’ ευχαριστώ για όλα και δεν θα σου κρύψω ότι θα μου λείψεις αλλά απόδειξε μου ότι σε ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα και επέστρεψε σύντομα…

Δημοσίευση 13:51’

Αλέξη, σ’ ευχαριστώ για όλα και δεν θα σου κρύψω ότι θα μου λείψεις αλλά απόδειξε μου ότι σε ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα και επέστρεψε σύντομα…

«Αγαπητέ Αλέξη,

Σε ευχαριστώ πρώτα και πάνω από όλα γιατί με έκανες αναπάντεχα πολιτικό κυρίαρχο σε τέτοιο βαθμό που ούτε εγώ φανταζόμουν.

Θα τα πάρω από το τέλος, η παραίτηση σου στο Ζάππειο ήταν ένα ακόμα δώρο καθώς παρακολούθησα τη συστηματική προσπάθεια σου να κρύψεις την πραγματική πολιτική σου ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα τη 21ης Μαΐου αλλά και τη νέα συντριβή της 25ης Ιουνίου. Είναι ο κρίσιμος παράγοντας που εύχομαι να ακολουθήσει και ο διάδοχος σου που μαθηματικά οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ προς νέες, βαθύτερες πολιτικά, ήττες.

Η νέα ήττα της 25ης Ιουνίου απέδειξε ότι η προσπάθεια να φορτωθούν οι ευθύνες της προσωπικής στρατηγικής ήττας σε άλλους ήταν ένα ακόμα αναπάντεχο δώρο. Όπως είπες «ηττήθηκε η απλή αναλογική» και οι υπεύθυνοι γι’ αυτό ήταν ο Ανδρουλάκης, ο Κουτσούµπας και ο Βαρουφάκης! Για ακόμα μια φορά ευθύνονται κάποιοι άλλοι, όπως είπες και στο Ζάππειο και για τις «αυταπάτες» του 2015!

Παραδέχθηκες συνεχόμενες στρατηγικές ήττες που η μεν πρώτη οδήγησε τη χώρα σε νέο μνημόνιο και στο παραπέντε κατάλαβες ότι η χώρα πήγαινε στα βράχια παρά το γεγονός ότι εγχώριοι και εξωτερικοί πολιτικοί σου αντίπαλοι σε είχαν προειδοποιήσει.

Αποφάσισες, λίγο πριν χάσεις την εξουσία, να βάλεις σε μια άλλη περιπέτεια τη χώρα με την απλή αναλογική που δεν έκανες τίποτα για να προετοιμάσεις τις συνθήκες όταν θα έρθει η ώρα εφαρμογής της, ξυπνώντας τον εφιάλτη του 2015 αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα σε κομματίδια και την ακροδεξιά να εισέλθουν στη βουλή δημιουργώντας μια Βαβέλ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Κατά τη διπλή προεκλογική περίοδο αποδείχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μεταλλαχθεί από κινηματικό κόμμα σε «κόμμα – κοινοπραξία» αριστερών, κεντροαριστερών και «πασόκων» παλαιάς κοπής στο κυνήγι της εξουσίας.

Ένα κομματικό συνονθύλευμα γύρω από έναν αρχηγό με μοναδική συγκολλητική ουσία την εξουσία. Πλέον, κανένας επόμενος αρχηγός δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτό το μη-κόμμα καθώς δεν μπορεί να προσδώσει προσδοκία εξουσίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17% και σε πτωτική πορεία.

Αλέξη, σε ευχαριστώ που απέδειξες με τις αποφάσεις και τις κινήσεις σου, στην κρισιμότερη στιγμή, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πρόθυμος και ικανός να προχωρήσει σε τομές που είναι απολύτως αναγκαίες για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων την ελληνικής κοινωνίας.

Μας κατηγορούσες για τους «άριστους» και παρουσίασες «γκλαµουράτους άριστους» στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνοντας όλα τα αφηγήματα  της αριστερής πολιτικής. Οι πραγματικοί αριστεροί δεν έχουν ξεχάσει το ότι για να υπερασπιστούν τη ζωή τους χρειάζονται ένα συγκροτημένο κόµµα κοινωνικής και πολιτικής µάχης.

Και φυσικά δεν φταίνε τα κανάλια ή οι κακοί δανειστές που αρχικά πρότεινες µια «προοδευτική-δηµοκρατική» κυβέρνηση. Την ώρα που δεν έκανες τίποτα συγκεκριμένο  στο προγραμµατικό και πολιτικό περιεχόμενο αυτής της κυβέρνησης.  Στη συνέχεια, απέσυρες πρακτικά την πρότασή σου, δηλώνοντας ότι δεν προτίθεται να επιχειρήσεις «κυβέρνηση ηττηµένων» και βάζοντας στο κέντρο της ρητορικής σου, τον στόχο να αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόµµα. Στο debate, επέστρεψες ξαφνικά στη διεκδίκηση µιας «προοδευτικής-δηµοκρατικής» πλειοψηφίας, προσπαθώντας τακτικίστικα να «πιέσεις» τους Ανδρουλάκη-Κουτσούµπα-Βαρουφάκη. Και στο παρά 5΄ των εκλογών δήλωσες «ανοιχτός» προς µια µμορφή κυβέρνησης «ευρύτερων συναινέσεων» µε το πρόσχημα του «ειδικού σκοπού»…προκαλώντας ζαλάδα στο εκλογικό σώμα.

Σε διαρκή σύγχυση και με το πρόγραμμα ανεξάρτητα από την κοστολόγηση του, μας έδωσε την ευκαιρία να τραβήξουμε την κουρτίνα και να εμφανιστεί η προγραμματική γύμνια του ΣΥΡΙΖΑ

Μόνο υποσχέσεις και διακηρύξεις υπερ των εργαζόμενων και λαϊκών στρωμάτων. Το πρόγραμμα σας δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια λίστα παροχών χωρίς στόχους σε μια πολιτική αφήγηση. Απουσίαζε η μεθοδολογία για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.

Η σταθερή προσπάθεια σου να μιμηθείς τον Ανδρέα Παπανδρέου τάζοντας γενικόλογα µιαν «Αλλαγή», παρέπεμπε περισσότερο σε σατυρική επιθεώρηση Σεφερλή.

Υποσχόσουν ότι θα δώσεις ΑΤΑ στους μισθούς, αλλά ταυτόχρονα ότι θα διατηρήσεις το φράχτη στον Έβρο και ότι θα επεκτείνεις µονοµερώς τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο στα 12 ναυτικά µίλια.

Έταζες µια κυβέρνηση υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων και των φτωχών και ταυτόχρονα φλέρταρες με το κέντρο και προχυμένες πολιτικές προσωπικότητες.

Κατάφερες να επαναφέρεις όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 που δεν είχαν ξεχαστεί, το 2023!

Η προεκλογική παρέμβαση του Κατρούγκαλου υπήρξε καταστροφική για τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι γιατί αυτός «µαρτύρησε» ένα δήθεν κρυφό πρόγραµµα σου, αλλά γιατί θύμισε στους συνταξιούχους το νόμο της κυβέρνησης Τσίπρα που νομιμοποίησε και µμονιμοποίησε όλες τις µνηµονιακές περικοπές στις συντάξεις µέσω της επιβολής ενός «νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων».

Δεν θα αναφερθώ στην τοξικότητα, τον Πολάκη και τον τρόπο που με παρουσίασες πριν από το 2019 αλλά και μέχρι πριν τις εκλογές, όλα αυτά διαψεύστηκαν από την ίδια τη ζωή αλλά και σου έμεινε ο «μουτζούρης» στα χέρια όπως και θα μείνει στα χέρια και του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Η εχθροπάθεια, η ακραία επιθετικότητα και η διαρκής καταγγελία: «χούντα – Μητσοτάκη», «πνίγετε και σκοτώνετε πρόσφυγες», «ακρίβεια – Μητσοτάκη», ο «covid- Μητσοτάκης» που σκοτώνει μαζί με το «γ#$#$ Μητσοτάκη» με έκαναν συμπαθή σε άγνωστα πολιτικά κοινά για εμένα και μου παρέδωσες τα κλειδιά του κέντρου μέχρι τις παρυφές της κεντρο-αριστεράς.

Ο φανατισμός σου και η ερασιτεχνική προχειρότητα σου ήταν το καύσιμο που εκτόξευσε τη ΝΔ.

Αλέξη, σ’ ευχαριστώ για όλα και δεν θα σου κρύψω ότι θα μου λείψεις αλλά απόδειξε μου ότι σε ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα και επέστρεψε σύντομα…»

Υ.Γ. Μια υποθετική επιστολή που θα μπορούσε να είναι και αληθινή


σχετικα αρθρα