23 Φεβρουαρίου 2026
Δημοσίευση: 19:35'
Τελευταία ενημέρωση: 21:28'

Επιστροφή εκδρομέων τριημέρου: Αυξημένη η κίνηση στις εισόδους της Αθήνας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

Δημοσίευση: 19:35’
Τελευταία ενημέρωση: 21:28’

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας (Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2026) προς την Αττική, με την κίνηση να αυξάνεται όσο περνά η ώρα στις δύο βασικές εθνικές αρτηρίες. 

Πού έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα

  • Στην Ισθμός Κορίνθου–Ελευσίνα, οι ροές είναι αυξημένες από τον Ισθμό έως τα Διόδια Ελευσίνας, με χαμηλές ταχύτητες κατά διαστήματα. Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις καταγράφονται λίγο πριν από τους Άγιοι Θεόδωροι και στην περιοχή των Μέγαρα. 
  • Στην Αθηνών–Λαμίας, αυξημένη κίνηση παρατηρείται από Σχηματάρι έως Μαλεσίνα, αλλά και στο ύψος των Διόδια Αφιδνών. 

Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), από τις 06:00 έως τις 18:00 επέστρεψαν συνολικά 49.738 οχήματα στην Αττική:

  • 22.072 μέσω Αθηνών–Λαμίας
  • 27.666 μέσω Αθηνών–Κορίνθου 

Μέτρα Τροχαίας – απαγόρευση φορτηγών

Η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ υπενθυμίζεται ότι έως τις 21:00 ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων στις εθνικές οδούς. 

Καθυστερήσεις και στην Αττική Οδό

Αυξημένη είναι η κίνηση και στην Αττική Οδός, με καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα περίπου 5’–15’από Παιανία έως Λεωφόρος Μαραθώνος, σύμφωνα με ενημερώσεις για την κυκλοφορία.

Καθαρά Δευτέρα 2026: Σε πλήρη εξέλιξη η έξοδος – Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας και αυξημένη κίνηση σε δρόμους και ΚΤΕΛ

«Απόβαση» στα ΚΤΕΛ Κηφισού από Πάτρα

Μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται και στα ΚΤΕΛ Κηφισού, καθώς έχουν προγραμματιστεί πάνω από 150 δρομολόγια από την Πάτρα για την επιστροφή καρναβαλιστών, με αρκετούς επιβάτες να ταξιδεύουν ακόμα με αποκριάτικες στολές. Τα μέτρα της Τροχαίας γύρω από τον σταθμό είναι αυξημένα και δεν επιτρέπεται η είσοδος ΙΧ στο εσωτερικό. 


TOP NEWS

uncached