Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα
Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα.
Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα.
Η Ελλάδα μπαίνει στο πρώτο μεγάλο φθινοπωρινό κύμα κακοκαιρίας, με έντονα καιρικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν σχεδόν όλη την επικράτεια. Από την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου οι πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους. Η ΕΜΥ προειδοποιεί για φαινόμενα μεγάλης διάρκειας, ενώ μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που θα σαρώσει τη χώρα για τουλάχιστον 48 ώρες.
Η έναρξη της κακοκαιρίας
Από τα ξημερώματα της Πέμπτης τα πρώτα φαινόμενα θα εμφανιστούν στα δυτικά τμήματα της χώρας, κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο. Στη συνέχεια, οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν γρήγορα προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, φτάνοντας μέχρι τη Στερεά, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.
Σποραδικές καταιγίδες με ένταση
Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στα πελάγη, προκαλώντας δυσκολίες στις θαλάσσιες μετακινήσεις.
Η Αττική στο επίκεντρο της κακοκαιρίας
Η Αττική δεν θα μείνει ανεπηρέαστη. Από το πρωί της Πέμπτης αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες κατά διαστήματα θα εξελίσσονται σε καταιγίδες. Ιδιαίτερα την Παρασκευή, η πιθανότητα για έντονες βροχοπτώσεις αυξάνεται, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού.
Πώς θα κινηθεί ο καιρός στην Αθήνα
-
Πέμπτη 2 Οκτωβρίου: Βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως το πρωί.
-
Παρασκευή 3 Οκτωβρίου: Εντονότερα φαινόμενα με πιθανές ισχυρές καταιγίδες.
-
Σαββατοκύριακο: Σταδιακή βελτίωση, με αραιές νεφώσεις και πιο ήπιες θερμοκρασίες.
Περιοχές υψηλού κινδύνου
Η Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και η Δυτική Μακεδονία βρίσκονται στην «κόκκινη ζώνη» των προγνώσεων. Σε αυτές τις περιοχές αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής με αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών. Οι τοπικές αρχές συστήνουν προσοχή στις μετακινήσεις και αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων σε ορεινές και ημιορεινές ζώνες.
ολες οι ειδησεις
- Κιμ Γιονγκ Ουν: Η 13χρονη κόρη του οδηγεί άρμα μάχης και προετοιμάζεται για τη διαδοχή
- ΟΑΚΑ: Στη φυλακή οπαδοί του Παναθηναϊκού και υπάλληλοι που άνοιξαν παράνομα τα τουρνικέ
- Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες μουσουλμάνοι γιόρτασαν τη Λύση της Νηστείας του Ραμαζανιού
- Πάτρα: Ανήλικοι έκλεψαν ταξί εν κινήσει
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr