Έρευνα για τα συνθήματα των ΟΥΚ διέταξε ο Καμμένος – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους βατραχανθρώπους των ΟΥΚ.
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους βατραχανθρώπους των ΟΥΚ.
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους βατραχανθρώπους των ΟΥΚ, μετά το πέρας της παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και ζήτησε ενημέρωση για το επεισόδιο που υπήρξε κατά τον χθεσινό εορτασμό της εθνικής επετείου στην Αθήνα, με το απόσπασμα της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών και τα συνθήματα που εκφωνούσε.
Ο κ. Καμμένος ενημέρωσε τον βουλευτή ότι διέταξε έρευνα για το γεγονός, υποστήριξε ωστόσο ότι οι άνδρες της ΟΥΚ τραγουδούσαν απλώς το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή» που εκείνη την ώρα παιάνιζε η μπάντα, ενώ τα άλλα συνθήματα που αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα, αφορούν την περσινή παρέλαση, όταν υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του κ. Βαρεμένου, εξέφρασε στον υπουργό Άμυνας τη θέση του, ότι στην αμυντική και εξωτερική πολιτική της χώρας η αποφασιστικότητα πρέπει να συνοδεύεται από τη νηφαλιότητα που υποδηλώνει αυτοπεποίθηση.
Την ίδια ώρα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, μετά το μήνυμα αγανάκτησης στο Facebook, εξέδωσε νέα δήλωση και κάνει λόγο για ύπαρξη ακροδεξιών θυλάκων μέσα στο κράτος.
Αναλυτικά η δήλωση της Βασιλικής Κατριβάνου:
Τα επικίνδυνα συνθήματα που εμφανίζεται να φωνάζει τμήμα των ΟΥΚ κατά την χτεσινή παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας («όνειρό μας είναι στην Πόλη εμείς να μπούμε» κ.ά.) αποτελούν ευθεία πρόκληση κατά της δημοκρατίας. Είναι ωστόσο απολύτως εύγλωττα σε ό,τι αφορά την ύπαρξη και τη δράση οργανωμένων νεοφασιστικών πυρήνων στο εσωτερικό κρατικών μηχανισμών. Αναρωτιέται κανείς: Είναι ανεκτή από την ηγεσία του Λιμενικού ακροδεξιά πολιτική παρέμβαση ενστόλων σε δημόσιο χώρο;
Και επιπλέον: Είναι αυτή η αποκρουστική κατήχηση μέρος της εκπαίδευσης των ΟΥΚ; Τι γίνεται άραγε στην καθημερινότητα, όταν δηλαδή δεν καταγράφουν οι κάμερες, με το σώμα αυτό;
Θυμίζουμε ότι παρόμοιο περιστατικό, κατά την παρέλαση στην Αθήνα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, είχε καταγραφεί και τον Μάρτιο του 2010. Στελέχη της ΜΥΑΛΣ φώναζαν τότε «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ» και άλλα παρόμοια ανατριχιαστικά. Η ΕΔΕ που είχε διαταχθεί τότε, ακολούθησε, δυστυχώς προβλέψιμα, τον κανόνα της συγκάλυψης.
Οι ακροδεξιοί θύλακες μέσα στο κράτος δεν είναι πλέον κατά κανέναν τρόπο ανεκτοί. Η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει την πολιτική βούλησή της να διαλύσει τους θύλακες αυτούς, σπάζοντας τον κανόνα της συγκάλυψης και της ατιμωρησίας, τα αποτελέσματα του οποίου φάνηκαν χτες. Αποτελεί δημοκρατική απαίτηση η τιμωρία του επικεφαλής του αγήματος για τα απαράδεκτα συνθήματα, η διενέργεια ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών και η παρακολούθηση της σχετικής διαδικασίας από τον αρμόδιο υπουργό. Λίγες μέρες πριν από την δίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, η πολιτεία οφείλει να επιδείξει δημοκρατική εγρήγορση.
ολες οι ειδησεις
- Champions League: H «κανονιά» του Σάκα έστειλε στον τελικό την Άρσεναλ μετά από 20 χρόνια (Βίντεο)
- Ένταση μεταξύ Κωνσταντοπούλου – Πολύζου σε εκδήλωση για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο
- Αφρικανική σκόνη και ζέστη στην Ελλάδα: Έρχονται 30άρια και θολή ατμόσφαιρα από Τετάρτη
- Θραύση κάνουν τα “πάρτι με Diet Coke” στην Ινδία – Πωλείται 10 ως 16 δολάρια
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr