current views are: 11

2 Ιουλίου 2021
Δημοσίευση11:40

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών στα Γιάννενα

Οι δύο κατηγορούμενοι αλλοδαποί, φρόντιζαν για τον εντοπισμό αλλοδαπών που επιθυμούσαν να εξέλθουν από τη χώρα, εξασφαλίζοντάς τους κατάλυμα για την απόκρυψή τους στα σπίτια τους.

Δημοσίευση 11:40’
trthoh1625226373906

Οι δύο κατηγορούμενοι αλλοδαποί, φρόντιζαν για τον εντοπισμό αλλοδαπών που επιθυμούσαν να εξέλθουν από τη χώρα, εξασφαλίζοντάς τους κατάλυμα για την απόκρυψή τους στα σπίτια τους.

Στα Γιάννενα η Αστυνομία εξάρθρωσε κύκλωμα, που διευκόλυνε την έξοδο αλλοδαπών μέσω της Ελληνοαλβανικής μεθορίου.
Σύμφωνα με το ertnews oι αστυνομικοί- κατόπιν πληροφοριών- εντόπισαν και σταμάτησαν φορτηγό, που κινούνταν προς την Κακαβιά. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν εντός αυτού, 8 παράτυποι μετανάστες οι οποίοι και συνελήφθησαν. Ακολούθησαν έρευνες που οδήγησαν στη σύλληψη συνολικά τριών μελών του κυκλώματος- ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί- και 17 μεταναστών, που προωθούνταν προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα, δραστηριοποιούνταν στη συστηματική διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα αλλοδαπών. Οι δύο κατηγορούμενοι αλλοδαποί, φρόντιζαν για τον εντοπισμό αλλοδαπών που επιθυμούσαν να εξέλθουν από τη χώρα, εξασφαλίζοντάς τους κατάλυμα για την απόκρυψή τους στα σπίτια τους.

Ακολούθως, ο ένας εξ αυτόν, ο οποίος είχε το ρόλο του «μεταφορέα», τους μετέφερε με το όχημα του ως τα ελληνοαλβανικά σύνορα, από όπου στη συνέχεια, δύο έτεροι συνεργοί τους, τους παραλάμβαναν και τους οδηγούσαν πεζή στο αλβανικό έδαφος.


σχετικα αρθρα