22 Ιανουαρίου 2026
Δημοσίευση: 14:06'
Τελευταία ενημέρωση: 14:12'

Εξελίξεις στο Νταβός για την Ουκρανία: Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν την Παρασκευή – Στην Ελβετία ο Ζελένσκι για το τετ α τετ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης σε επικείμενη συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, «σήμερα ή αύριο»,

Επιμέλεια: Λαμπριάνα Κυριακού
Δημοσίευση: 14:06’
Τελευταία ενημέρωση: 14:12’
EPA/AARON SCHWARTZ / POOL
Επιμέλεια: Λαμπριάνα Κυριακού

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης σε επικείμενη συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, «σήμερα ή αύριο»,

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, βρίσκεται στην Ελβετία, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Σύμφωνα με το AFP, η συνάντηση των δύο ηγετών έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 τοπική ώρα.

Λίγο νωρίτερα, ο Τραμπ δήλωσε ότι θεωρεί πως οι εξελίξεις οδηγούν προς μια ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία. «Νομίζω ότι πλησιάζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Πρέπει να το πετύχουμε. Αν δεν το πετύχουμε, θα είναι ντροπή», μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τον χώρο διεξαγωγής του Φόρουμ.

Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν την Παρασκευή

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης σε επικείμενη συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, «σήμερα ή αύριο», σημειώνοντας ότι προς τη Μόσχα βρίσκονται ήδη ο ειδικός απεσταλμένος του, Στίβεν Γουίτκοφ, καθώς και ο γαμπρός του και στενός συνεργάτης του, Τζάρεντ Κούσνερ. Να θυμίσουμε πως ο Πούτιν αναμένεται να συναντήσει τους απεσταλμένους των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ αργότερα σήμερα, με το Κρεμλίνο να τονίζει τη σημασία των διμερών οικονομικών σχέσεων και του εμπορίου στις συνεχιζόμενες συνομιλίες.

Παράλληλα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται να απευθύνει ομιλία στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στις 14:30 τοπική ώρα (13:30 GMT).

Πούτιν για Συμβούλιο Ειρήνης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σήμερα στον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να στείλει ένα δισεκατομμύριο δολάρια ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που έχουν παγώσει στις ΗΠΑ για την πρωτοβουλία του Συμβουλίου Ειρήνης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να υποστηρίξει τον παλαιστινιακό λαό, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Πούτιν είπε επίσης πως η ιδέα να χρησιμοποιηθούν παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για το Συμβούλιο Ειρήνης έχει συζητηθεί προηγουμένως με τις ΗΠΑ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.


TOP NEWS

uncached