current views are: 1

7 Ιουλίου 2019
Δημοσίευση18:07

FAZ: Σημαντική ήττα για τον Αλέξη Τσίπρα

Δείτε τι γράφει η γερμανική εφημερίδα για την διαφαινόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας

Δημοσίευση 18:07’
αρθρο-newpost

Δείτε τι γράφει η γερμανική εφημερίδα για την διαφαινόμενη νίκη της Νέας Δημοκρατίας

Το δικό της σχόλιο για τις ελληνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου έδωσε η γερμανική FAZ.

«Το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κερδίζει –σύμφωνα με τις προβλέψεις -τις γενικές εκλογές στην Ελλάδα. Έρχεται πρώτο με 40% ενώ το απερχόμενο κυβερνών αριστερό κόμμα υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κέρδισε μόνο το 28,5%», γράφει η γερμανική FAZ.

«Αν η πρόγνωση επιβεβαιωθεί επισήμως, η ΝΔ και ο ηγέτης της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκτούν την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και δεν θα εξαρτιόνται από κάποιον κυβερνητικό εταίρο», γράφει η FAZ και προσθέτει:

«Οι παρατηρητές αποδίδουν την ήττα του αριστερού πρωθυπουργού Τσίπρα και του κόμματός του στα σκληρά μέτρα λιτότητας των τελευταίων χρόνων, τα οποία έπληξαν κυρίως τη μεσαία τάξη. Ένα μεγάλο μέρος της μεσαίας τάξης, που παραδοσιακά καθορίζει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα, γύρισε την πλάτη του στον ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισε τους Συντηρητικούς».


σχετικα αρθρα