Δημοσίευση: ’
Τελευταία ενημέρωση: ’

Φλώρινα: Σλαβόφωνοι μετατρέπουν πανηγύρι σε παραλήρημα – «Φύγετε Έλληνες, ο Αλέξανδρος είναι Μακεδόνας βασιλιάς»

Σάλος μετά το βιντεοληπτικό υλικό από τη Μελίτη.

Η ανάγνωση δημιουργήθηκε από το Newpost AI.
Δημοσίευση: ’
Τελευταία ενημέρωση: ’
Φλώρινα: Σλαβόφωνοι μετατρέπουν πανηγύρι σε παραλήρημα – «Φύγετε Έλληνες, ο Αλέξανδρος είναι Μακεδόνας βασιλιάς»
Social Media

Σάλος μετά το βιντεοληπτικό υλικό από τη Μελίτη.

Τα βασικά σημεία
Η σύνοψη δημιουργήθηκε από το Newpost AI.
  • Το βίντεο φέρεται να έχει καταγραφεί στη Μελίτη Φλώρινας και δείχνει ομάδα σλαβόφωνων κατοίκων να τραγουδά και να χορεύει στον δρόμο.
  • Οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται στον Φίλιππο και τον Μέγα Αλέξανδρο και περιλαμβάνουν φράσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις.
  • Η ανάρτηση έγινε από τον λογαριασμό Egejski Glas (Φωνή του Αιγαίου).
  • Στην περιγραφή του βίντεο γίνεται αναφορά στη Μελίτη με τη σλαβομακεδονική ονομασία Ovčari Lerinsko.
  • Στο αρχικό υλικό παρατίθενται αυτούσιοι οι επίμαχοι στίχοι, οι οποίοι πρέπει να διατηρηθούν χωρίς αλλαγές αν χρησιμοποιηθούν στο άρθρο.

Βίντεο από πανηγύρι στη Μελίτη Φλώρινας, το οποίο κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει προκαλέσει αντιδράσεις λόγω τραγουδιού με στίχους που αναφέρονται στον Φίλιππο, τον Μέγα Αλέξανδρο και τους Έλληνες.

Στο οπτικό υλικό εμφανίζεται ομάδα σλαβόφωνων κατοίκων να τραγουδά και να χορεύει στον δρόμο. Σύμφωνα με την ανάρτηση που το διέδωσε, το περιστατικό καταγράφηκε στη Μελίτη, περιοχή της Φλώρινας όπου κατοικούν και σλαβόφωνοι.

 

Το τραγούδι και οι στίχοι

Οι συμμετέχοντες ακούγονται να ερμηνεύουν το τραγούδι Alexandar Car Makedonski, που σημαίνει Ο Αλέξανδρος είναι βασιλιάς της Μακεδονίας της Suzana Spasovska.

Στους στίχους γίνεται αναφορά στον Φίλιππο και τον Μέγα Αλέξανδρο, ενώ περιλαμβάνονται οι φράσεις «οι Έλληνες έκαναν λάθος» και «Φύγετε Έλληνες, αρκετά πια με τα ψέματα».

Οι στίχοι που αναφέρονται στο τραγούδι είναι οι εξής:

Ο Φίλιππος, ο Μακεδόνας βασιλιάς, οδηγούσε στρατό, τον μακεδονικό στρατό εναντίον της Αθήνας. Οι Έλληνες έκαναν λάθος, σε ξένους τάφους έκλαιγαν, με ξένο βασιλιά χαίρονταν

Η μητέρα Μακεδονία θα αποδείξει σε όλο τον κόσμο: «Ο Αλέξανδρος είναι Μακεδόνας βασιλιάς». Η αλήθεια θα νικήσει, ο κόσμος θα φωνάξει: «Φύγετε, Έλληνες, αρκετά πια με τα ψέματα».

 

Η ανάρτηση του Egejski Glas

Το βίντεο αναρτήθηκε από τον λογαριασμό Egejski Glas (Φωνή του Αιγαίου), ο οποίος το συνόδευσε με την περιγραφή «Νεαροί Μακεδόνες από την Ovčari Lerinsko γνωρίζουν την μακεδονική γλώσσα πολύ καλά και τραγουδούν μακεδονικά πατριωτικά τραγούδια ακόμα καλύτερα».

Η ονομασία Ovčari Lerinsko χρησιμοποιείται στη σλαβομακεδονική γλώσσα για τη Μελίτη Φλώρινας.

Μείνετε ενημερωμένοι με το Newpost. Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.