Food Mafia: Περιπετειώδεις γεύσεις
Δεν τον σταματάει κανείς τον σεφ Ηλία Σκουλά. Η κουζίνα του Food Mafia είναι όλη δικιά του και τη φτάνει στα άκρα.
Δεν τον σταματάει κανείς τον σεφ Ηλία Σκουλά. Η κουζίνα του Food Mafia είναι όλη δικιά του και τη φτάνει στα άκρα.
Η θέση: Στην όλο ζωντάνια πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, στο ύψος της Ελ. Βενιζέλου.
Η ατμόσφαιρα: Κάζουαλ περιβάλλον, μοντέρνο, με αμερικάνικη αισθητική σύγχρονου, καλού μπεργκεράδικου.
Το φαγητό: Με θητεία σε κουζίνες του San Francisco και γοητευμένος από την επανάσταση του street food (φαγητό του δρόμου) που ξεκίνησε από την δυτική όχθη της Αμερικής, ο σεφ Ηλίας Σκουλάς ιδιοκτήτης-συνέταιρος με την Εργίνα Βεντούρη στο Food Mafia, δοκιμάζει μαγειρικές θαρραλέες, συχνά υπερβολικές, με αμερικάνικη, ασιατική κι ελληνική έμπνευση και ροπή προς τη κρεατοφαγία. Τα πιάτα του χτυπάνε κόκκινο στον ουρανίσκο και πιθανόν να μην αρέσουν όλα σε όλους.
Πάντως οι signature τριπλοτηγανισμένες πατάτες του με άρωμα λευκής τρούφας, πεκορίνο νέρο και πιπέρι Μαδαγασκάρης και η αποθεωτική σαλάτα Ceasar’s με παλαιωμένες αντζούγιες είναι σιγουράκια, όπως επίσης και το ινσταγκραμικό χιτ The Burger 2017 μια εξαιρετική επαναφορά του πάλαι ποτέ Mushroom melt των Wendy’s.
Από το ξυλόφουρνο φετίχ του μάγειρα, βγαίνει ένα μελωμένο Γιουβέτσι με ξεψαχνισμένο μοσχάρι, χειροποίητο κριθαράκι και μεδούλι, πιάτο για γερά πηρούνια, ιδανικό για μοίρασμα στη μέση του τραπεζιού. Οι ασταμάτητοι πειραματισμοί και η καθημερινή τριβή στη κουζίνα οδηγούν σε ιντριγκαδόρικα πιάτα εκτός καταλόγου – βλ. Timpano (ζυμαρικά μέσα σε πίτα), μεξικάνικος γύρος Al Pastor, κ.α.
Ο λογαριασμός: 50-70€ τα 2 άτομα, χωρίς τα ποτά.
Η κάβα: Την άψογη περιποίηση αναλαμβάνει η υπεύθυνη σάλας Μαρία Μπατζάκα και το κομμάτι του ποτού το παίρνει στις πλάτες του ο μπαρτέντερ Γιώργος Μαρκαδάκης ετοιμάζοντας κοκτέιλ που αναδεικνύουν τα πιάτα – βλ. φοβερή μαργαρίτα με παλαιωμένο ρούμι, κορυφαίο bloody Mary, κ.ά. Λίστα με κρασιά καλά τιμολογημένα, επαρκής, πλην όχι εξίσου τολμηρή με το μενού.
Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 14.00-1.00.
Food Mafia, Ελ. Βενιζέλου 59, Ν. Ερυθραία, Τ/6972-882.235.
kathimerini.gr
ολες οι ειδησεις
- Μαρία Αντωνά κατά Ζήνας Κουτσελίνη: «Με ενοχλεί η ευκολία με την οποία μια γυναίκα επιχειρεί να υποτιμήσει μια άλλη»
- Μπάμπης Στόκας για Βίσση και Καρβέλα: «Ο Νίκος είναι ο αδικημένος» – Η αιχμηρή τοποθέτησή του για τη ρήξη τους
- Αυστρία: Απειλεί με βέτο στον προϋπολογισμό της ΕΕ – «Δεν θα συμφωνήσουμε με οποιοδήποτε κόστος»
- Στις αρχές Νοεμβρίου το νέο «Προλαμβάνω» για τα καρδιαγγειακά νοσήματα – Σώθηκαν τουλάχιστον 1.163 άνθρωποι
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr
