19 Σεπτεμβρίου 2025
Δημοσίευση: 17:41'
Τελευταία ενημέρωση: 23:26'

Δύσκολη νύχτα στο Μενίδι – Μαίνεται η μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ξυλείας – Επεκτάθηκε σε επιχείρηση υποδημάτων (Βίντεο – φωτό)

Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 20 οχήματα ενώ οι άνεμοι δυσχαιρένουν το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, η οποία καίει παλέτες και εύφλεκτα υλικά.

Επιμέλεια: Δημήτρης Καΐμάς
Δημοσίευση: 17:41’
Τελευταία ενημέρωση: 23:26’
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε προαύλιο χώρο εργοστασίου με παλέτες. Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025 (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Επιμέλεια: Δημήτρης Καΐμάς

Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 20 οχήματα ενώ οι άνεμοι δυσχαιρένουν το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, η οποία καίει παλέτες και εύφλεκτα υλικά.

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Παρασκευής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε αύλειο χώρο εργοστασίου, στο Μενίδι.

Στο σημείο, Τατοΐου και Κηφισίας, έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, με 30 πυροσβέστες και 12 οχήματα να επιχειρούν για την κατάσβεσή της, στην οποία συνδράμει κι ένα ελικόπτερο. Γρήγορα, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες, ενώ από αέρος συμμετείχαν στην κατάσβεση τρία ελικόπτερα, μέχρι ν την δύση του ηλίου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπαίθριο χώρο επιχείρησης ξυλείας, καίγοντας παλέτες κι άλλα εύφλεκτα υλικά, με αποτέλεσμα να πάρει γρήγορα διαστάσεις και να προκαλέσει τεράστια κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, η φωτιά επεκτάθηκε σε διπλανό εργοστάσιο με υποδήματα.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων να περιορίσουν την πυρκαγιά και να αποτρέψουν την επέκτασή της σε παρακείμενους χώρους.

/ EUROKINISSI)

EUROKINISSI)

Λόγω της πυρκαγιάς, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Τατοΐου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Κύμης έως και την οδό Δεκελείας. Παράλληλα, έχουν δοθεί οδηγίες στους οδηγούς να ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές.

Στους κατοίκους έτσι της περιοχής ήχησε μήνυμα του 112, με την οδηγία να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, ώστε να προστατευτούν από τους τοξικούς καπνούς.

Αν και η φωτιά είναι μεγάλη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει πέσει η έντασή της. Λόγω του γεγονότος ωστόσο ότι η φωτιά καίει ξύλα, χρειάζεται πολύ νερό και πολύς χρόνος για την κατάσβεσή της.

;

Μαίνεται η φωτιά στις Αχαρνές – Καίνε διπλανό εργοστάσιο οι φλόγες

Στο εργοστάσιο υποδημάτων που βρίσκεται δίπλα από την επιχείρηση ξυλείας πέρασε η μεγάλη φωτιά που μαίνεται στις Αχαρνές. Οι πυροσβέστες έχουν στήσει πολλαπλές ζώνες σε επόμενους δρόμους για να μην επεκταθεί περαιτέρω.


TOP NEWS

uncached