Γενικό μπλακ άουτ στο Μπουένος Άιρες
Πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, έμειναν χθες χωρίς ρεύμα, μετά την αυξημένη ζήτηση για ενέργεια, λόγω ζέστης, γεγονός που επιβάρυνε το δίκτυο.
Πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, έμειναν χθες χωρίς ρεύμα, μετά την αυξημένη ζήτηση για ενέργεια, λόγω ζέστης, γεγονός που επιβάρυνε το δίκτυο.
Πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, έμειναν χθες χωρίς ρεύμα, μετά την αυξημένη ζήτηση για ενέργεια, λόγω ζέστης, γεγονός που επιβάρυνε το δίκτυο. Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικράτησε στους δρόμους καθώς πάνω από 1000 φανάρια βγήκαν εκτός λειτουργίας, ενώ παρέλυσε και το μετρό.
Η εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος Edesur απέδωσε το μπλακ-άουτ στο γεγονός ότι δυο γραμμές υψηλής τάσης τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Αν και η ακριβής αιτία για την βλάβη δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, η τελευταία αποδόθηκε στην επιβάρυνση του δικτύου, λόγω της αυξημένης ζήτησης για ενέργεια, εξαιτίας του ότι ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στους 35 βαθμούς Κελσίου το τελευταίο τριήμερο.
Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στις περισσότερες περιοχές.
ολες οι ειδησεις
- Europa League: Ο Ολυμπιακός ψάχνει το 3/3 απέναντι στη Σπάρτα Πράγας (22:00-ANT1)
- Φονικές πλημμύρες στη νότια Γαλλία: Πνίγηκαν τρεις άνθρωποι – Σοβαρές ζημιές και καταστροφές (Βίντεο)
- Κρίστα Πάικ: Από τον φερόμενο εγκεφαλικό θάνατο στην ανάρρωση – Μιλά και περπατά ξανά
- Κρήτη: Δύο λέμβοι με 84 μετανάστες εντοπίστηκαν νότια του νησιού – Επιχειρήσεις του Λιμενικού με τη συνδρομή της Frontex
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr