Γερμανία: Συναγερμός σε σχολείο μετά από πυροβολισμούς – Αναφορές για τραυματίες
Η Αστυνομία της Άνω Βαυαρίας ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας X ότι αρκετά άτομα έχουν τραυματιστεί, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δοθεί επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό ή τη σοβαρότητα της κατάστασής τους.
Η Αστυνομία της Άνω Βαυαρίας ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας X ότι αρκετά άτομα έχουν τραυματιστεί, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δοθεί επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό ή τη σοβαρότητα της κατάστασής τους.
Συναγερμός σήμανε στις γερμανικές Αρχές έπειτα από σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολείο στην πόλη Σονγκάου, στη νοτιοδυτική Βαυαρία, κοντά στο Μόναχο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν και έσπευσαν στο Welfen-Gymnasium, ενώ οι Αρχές κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή μέχρι την ολοκλήρωση της επιχείρησης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το περιστατικό υπάρχουν τραυματίες. Η Αστυνομία της Άνω Βαυαρίας ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας X ότι αρκετά άτομα έχουν τραυματιστεί, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δοθεί επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό ή τη σοβαρότητα της κατάστασής τους.
Η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη τις δικές της πληροφορίες, μετέδωσε ότι τέσσερα άτομα φέρεται να έχουν τραυματιστεί σοβαρά από πυροβολισμούς. Οι Αρχές, ωστόσο, συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία και να αποσαφηνίσουν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.
Schongau in Bayern: Mehrere Verletzte an Gymnasium https://t.co/P90K2o6Kzy wie oft muss eigentlich etwas an Schulen passieren, bis unsere Kinder in diesen Gebäuden wirklich sicher sind? Schulen sind für ALLE und IMMER zugänglich. Warum? 1/2
— Elli Schleswig-Holstein (@kirschelli) July 8, 2026
Ένα άτομο που θεωρείται ύποπτο για την υπόθεση έχει συλληφθεί, ενώ η αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι δυνάμεις ασφαλείας ερευνούν τον χώρο του σχολείου και συγκεντρώνουν στοιχεία για την πορεία των γεγονότων.
Το Σονγκάου είναι μια μικρή πόλη στη δυτική Άνω Βαυαρία, στις όχθες του ποταμού Λεχ, με πληθυσμό περίπου 12.000 κατοίκους. Το περιστατικό έχει προκαλέσει κινητοποίηση στις τοπικές Αρχές, ενώ αναμένονται περισσότερες πληροφορίες από την αστυνομία σχετικά με την κατάσταση των τραυματιών και τα κίνητρα πίσω από το συμβάν.
ολες οι ειδησεις
- Η πολιτική της υπαινικτικής αποστασίας
- Φάμελλος: «Οι έδρες ανήκουν στο κόμμα»… μέχρι να είναι η δική μου
- Το ιστορικό λάθος της Λατινοπούλου για την Κύπρο
- Μαίρη Λίντα: «Θα σε παντρευτώ όταν φτάσεις μέχρι τον ώμο μου»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr