Δημοσίευση: ’

Greek Mafia: Ποιος είναι το «πιστόλι» στην ομάδα του «Έντικ» που συνελήφθη στη Γερμανία

«Δεν μπορεί να τους βρει κανένας. Είναι φαντάσματα…» έλεγαν μεταξύ τους μέλη της ομάδας του διαβόητου κακοποιού «Έντικ».

Η ανάγνωση δημιουργήθηκε από το Newpost AI.
Δημοσίευση: ’
Σύμπραξη Εκδίκησης

«Δεν μπορεί να τους βρει κανένας. Είναι φαντάσματα…» έλεγαν μεταξύ τους μέλη της ομάδας του διαβόητου κακοποιού «Έντικ».

«Δεν μπορεί να τους βρει κανένας. Είναι φαντάσματα…» έλεγαν μεταξύ τους μέλη της ομάδας του διαβόητου κακοποιού «Έντικ», αναφερόμενα τόσο στον ίδιο όσο και στην ηγετική του ομάδα.

Μόνο που τα «φαντάσματα» εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν και ο ένας μετά τον άλλον έρχονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, για βαριά κακουργήματα, ανθρωποκτονίες, απόπειρες δολοφονίας, εκβιασμούς και άγριους ξυλοδαρμούς.

Μετά τον «Έντικ», ο οποίος συνελήφθη στο Ντουμπάι και για τον οποίο η Ελλάδα έχει ήδη υποβάλει αίτημα έκδοσης, συνελήφθη στη Γερμανία ένας από τους βασικούς εκτελεστές του, ένας 31χρονος ομογενής από τη Γεωργία, ο επονομαζόμενος «πιστόλι».

Ο συγκεκριμένος άνδρας χαρακτηρίζεται ως «πρωτοπαλίκαρο» του «Έντικ» και έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις Αρχές. Η Κύπρος τον έχει ήδη απελάσει και τον έχει ουσιαστικά κηρύξει ανεπιθύμητο, καθώς έχει κατηγορηθεί για σειρά σοβαρών αδικημάτων, από ληστείες έως βαριές σωματικές βλάβες.

Η ένταξή του στην ομάδα του «Έντικ»

Μετά την Κύπρο, φαίνεται ότι εντάχθηκε στην ομάδα του «Έντικ», με βασικό στόχο, σύμφωνα με τις Αρχές, τον έλεγχο του εμπορίου λαθραίων τσιγάρων αλλά και της νύχτας στην Αθήνα.

Η δράση της ομάδας φέρεται να έφτανε ακόμη και στη Μύκονο, με εκβιασμούς επιχειρηματιών.

Όποιος έμπαινε εμπόδιο, η εντολή, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ήταν να «βγει από τη μέση», ακόμη και αν αυτό σήμαινε ότι θα χρησιμοποιούνταν όπλα και θα εκτελούνταν συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο 31χρονος που συνελήφθη στη Γερμανία, μαζί με άλλα άτομα, κατηγορείται για ανθρωποκτονίες από κοινού, μεταξύ των οποίων οι δολοφονίες ηγετικών στελεχών της Greek Mafia, όπως του Σκαφτούρου, του Ζαμπούνη και του Ρουμπέτη.

Στους «σκληρούς» της ομάδας

Ο 31χρονος χαρακτηρίζεται ως ένας από τους «σκληρούς» της ομάδας του «Έντικ», ενώ φέρεται να ανήκει στην ομάδα VOR V ZAKONE, η οποία διαθέτει δίκτυο παρασκευής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τέσσερις ανθρωποκτονίες, ενώ η Ελλάδα ζητά την έκδοσή του προκειμένου να δικαστεί για βαριά κακουργήματα.

Greek Mafia: Συνελήφθη 49χρονος στην Καλλιθέα – Φέρεται να ανήκε στην ομάδα του «Έντικ»

Ήδη δρομολογούνται οι σχετικές διαδικασίες προκειμένου οι γερμανικές Αρχές να τον παραδώσουν στην Ελλάδα.

Το γεγονός ότι συνελήφθη στο εξωτερικό ενισχύει την εκτίμηση των Αρχών ότι μέλη της ομάδας του «Έντικ», μετά τα όσα φέρονται να έχουν διαπράξει, επέλεξαν να φύγουν από την Ελλάδα σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τις συλλήψεις και τη φυλακή.

Δολοφονίες αλλά και αρπαγές

Ο «Ηλίας», όπως είναι το όνομα του 31χρονου, φέρεται, σύμφωνα με τις Αρχές, να εκτελούσε κάθε εντολή που λάμβανε.

Στο ενεργητικό του περιλαμβάνεται ακόμη και η αρπαγή σωφρονιστικού υπαλλήλου στην Κατερίνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο υπάλληλος ξυλοκοπήθηκε, τοποθετήθηκε στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο 31χρονος έχει ήδη δικαστεί και καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα, ωστόσο δεν εμφανίστηκε στα δικαστήρια, καθώς μέχρι τότε είχε ήδη εξαφανιστεί.

Μείνετε ενημερωμένοι με το Newpost. Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.