Η «ακτινογραφία» της οργάνωσης Ο.Λ.Α και οι επιθέσεις
Παρακλάδι του «Επαναστατικού Αγώνα», μια πρόσμιξη τρομοκρατών και ποινικών, είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αντιτρομοκρατικής η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών
Παρακλάδι του «Επαναστατικού Αγώνα», μια πρόσμιξη τρομοκρατών και ποινικών, είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αντιτρομοκρατικής η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών
Παρακλάδι του «Επαναστατικού Αγώνα», μια πρόσμιξη τρομοκρατών και ποινικών, είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αντιτρομοκρατικής η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών που ανέλαβε την ευθύνη για το «χτύπημα» στη Eurobank στην οδό Σανταρόζα και την αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση στο υπουργείο Εργασίας.
Η Ο.Λ.Α, έχει πραγματοποιήσει ακόμη τέσσερις επιθέσεις κατά το παρελθόν.
Σύμφωνα με στελέχη της αντιτρομοκρατικής, η Ο.Λ.Α προήλθε από την σύμπραξη ποινικών και τρομοκρατών. Με την σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, τα μέλη της έμειναν χωρίς «καθοδηγητή». Όπως όλα δείχνουν, εξέλιξαν τις δυνατότητές τους στην κατασκευή βομβών και μετά από την αποτυχημένη ενέργεια στο υπουργείο Εργασίας στις 12 Δεκεμβρίου του 2016, κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την πρώτη βομβιστική τους ενέργεια στις 19 Απριλίου του 2017.
Τα «χτυπήματα» της Ο.Λ.Α
- Στις 30 Δεκεμβρίου του 2013 η οργάνωση κάνει την εμφάνισή της με τα μέλη της να «γαζώνουν» με δυο Καλάσνικοφ το σπίτι του Γερμανού πρέσβη στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι. Οι δράστες πυροβόλησαν κατά του σπιτιού τουλάχιστον 60 φορές.
- Στις 12 Ιανουαρίου του 2014 η οργάνωση εκτόξευσε ρουκέτα κατά της αντιπροσωπείας της Mercedes στη Βαρυμπόμπη, χωρίς όμως να προκαλέσουν καμία ζημιά καθώς δεν είχε πυροδοτηθεί.
- Στις 14 Ιανουαρίου του 2014, τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποίησαν επίθεση και πάλι με Καλάσνικοφ κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στην Συγγρού. Μάλιστα στο κείμενο ανάληψης της επίθεσης, είχαν σημειώσει πως σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν και ρουκετοβόλο αλλά λόγω αστοχίας υλικού δεν το είχαν καταφέρει.
- Στις 24 Νοεμβρίου η Ο.Λ.Α είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του ΣΕΒ, με αποτέλεσμα να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο κτίριο και την πρεσβεία της Κύπρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, επί της οδού Ξενοφώντος στο κέντρο της Αθήνας.
ολες οι ειδησεις
- Eurovision 2026 Α’ Ημιτελικός-Reaction: Σχόλια & προβλέψεις για τον μεγάλο τελικό!
- Άκη, πες αλεύρι… – Δείτε το βίντεο
- Καφές, πηγαδάκια και πολιτικά μηνύματα στο Κολωνάκι
- Βασίλης Ζούλιας: Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου θα λέγαμε ότι είναι η Μέριλιν Μονρόε της ελληνικής τηλεόρασης
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr