current views are: 2

10 Μαΐου 2016
Δημοσίευση13:21

Η γραβάτα του Τσίπρα και η αποστολή στις ΗΠΑ

Κλείνει τα αυτιά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα όσα διάφοροι, κακεντρεχείς, όπως λένε συνεργάτες του, επιμένουν να αναπαραγάγουν.

Δημοσίευση 13:21’

Κλείνει τα αυτιά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα όσα διάφοροι, κακεντρεχείς, όπως λένε συνεργάτες του, επιμένουν να αναπαραγάγουν.

«Κάνω το χρέος μου»

Κλείνει τα αυτιά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα όσα διάφοροι, κακεντρεχείς, όπως λένε συνεργάτες του, επιμένουν να αναπαραγάγουν. Ο Προκόπης Παυλόπουλος επιμένει ότι «κάνει το καθήκον του» και συμβάλλει με τον τρόπο του, ώστε η χώρα να μην μείνει αβοήθητη από τους ευρωπαίους ηγέτες και πιστωτές. Και όπως μεταδίδουν από το Προεδρικό Μέγαρο όλες οι παρεμβάσεις του είναι πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην εξουσία. Αυτό έκανε και χθες με την τοποθέτησή του, ενώπιον των καμερών και των δημοσιογράφων, απαντώντας στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που τον επισκέφθηκε το βράδυ της Δευτέρας για να τον ενημερώσει για το Eurogroup.

Η γραβάτα του Τσίπρα…

Το αστείο που κυκλοφορεί στο Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες ώρες, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας, είναι τι χρώμα θα έχει η γραβάτα του Αλέξη Τσίπρα. Οι περισσότεροι στοιχηματίζουν ότι ο Πρωθυπουργός, όταν θα φορέσει, έστω και για μια μέρα γραβάτα, αυτή θα έχει συμβολικά κόκκινο χρώμα! Δεν ξέρω πάντως εάν θα τηρήσει το λόγο του, αλλά αυτό που θεωρεί σίγουρο ο ίδιος είναι ότι ο δρόμος για τη διευθέτηση του χρέους άνοιξε και αυτό από μόνο του είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, όπως λέει.

Απεσταλμένος στις ΗΠΑ

Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης και κυρίως να κερδίσει σταδιακά τη μάχη της καθημερινότητας, η οποία όμως περνάει μέσα από την σταδιακή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Μεγάλο βάρος ρίχνει η κυβέρνηση στην προσέλκυση επενδυτών και ως εκ τούτου αναμένει πολλά ο Πρωθυπουργός και από το ταξίδι του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στις ΗΠΑ. Εκεί ο Ν. Παππάς θα έχει συναντήσεις με ομάδες επενδυτών και funds που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Επικοινωνιακή αντεπίθεση

Το μεγάλο βάρος θα το ρίξει, όπως ήδη φαίνεται από τις πρώτες ώρες μετά το Eurogroup η κυβέρνηση στην υπόθεση του χρέους και από τις πρώτες κινήσεις δείχνει ότι επενδύει πολλά στην επικοινωνιακή επιχείρηση. Κάτι που, όπως λένε διάφοροι κακεντρεχείς, δεν έκανε όσο έπρεπε η κυβέρνηση Σαμαρά μετά την απόφαση του Eurogroup το 2012.

Περιοδείες Μητσοτάκη

Στροφή στη λεγόμενη καθημερινότητα των πολιτών ετοιμάζει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει ένα κύκλο περιοδειών. Εντός των επομένων ημερών θα επισκεφθεί ολοήμερο σχολείο και θα ξεκινήσει επισκέψεις σε αθηναϊκές συνοικίες που δοκιμάζονται από την κρίση. Μάλιστα στην Αττική, ο πρώτος σταθμός θα είναι πιθανότατα περιοχές του Πειραιά.

Τραπεζικές αλλαγές

Αλλαγές στα Δ.Σ. των τραπεζών ετοιμάζονται με ταχύτατους ρυθμούς για να προλάβουν κυβερνητικές παρεμβάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες γίνεται αγώνας δρόμου από τις ελληνικές τράπεζες ώστε να αντικαταστήσουν τα στελέχη που δεν πληρούν τα κριτήρια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Μου λένε ότι θα αντικατασταθεί και η Λούκα Κατσέλη από την Εθνική Τράπεζα, η οποία ετοιμάζεται να συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Εξάλλου, όπως μαθαίνω ο ανασχηματισμός θα έρθει…

Καραμανλής γεφυροποιός

Όλες τις φυλές της Ν.Δ. ένωσε ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής που κατάφερε με την πρωτοβουλία που ανέλαβε για να κατατεθεί ερώτηση για την Ειδομένη και τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, να υπογράψουν το ίδιο κείμενο όλοι οι βουλευτές. Για την κίνησή του ενημερώθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεν υπέγραψε για λόγους αρχής (ο πρόεδρος δεν υπογράφει ερωτήσεις βουλευτών και δεν μπαίνει το όνομά του κάτω από το κείμενο), ενώ υπέγραψαν οι τρεις πρώην πρόεδροι, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς που διετέλεσαν και Πρωθυπουργοί και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.