Μαριναρισμένη τηγανιά με κρούστα και σος γιαουρτιού
Υλικά:
700 γραμμ. χοιρινό μπούτι, κομμένο σε μπουκιές
8 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι για αλεύρωμα
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Σ’ ένα γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το κρέας, τις τριμμένες ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά, αλάτι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλα τα υλικά μας, σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστούν τα υλικά το λιγότερο για 4 ώρες. Εάν το κάνουμε από την προηγουμένη έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι και πιάνοντας ένα ένα κομμάτι κρέατος το αλευρώνουμε και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.
Για τη σος γιαουρτιού με δυόσμο: Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπολ και χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι να ενωθούν για 2΄-3΄. Παγώνουμε τη σος για 1 ώρα. Ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε. Σερβίρουμε σε πιατέλα γύρω γύρω την πεντανόστιμη τηγανιά και στη μέση τοποθετούμε το μπολάκι με τη σος.
Πηγή: argiro.gr
ολες οι ειδησεις
- Dragons’ Den: Από τις Σέρρες με μια πρωτότυπη ιδέα και συμφωνία 150.000 ευρώ – Πέντε επενδυτές διεκδίκησαν τον Βασίλη Τσικέ
- Πόθεν Έσχες 2026: Λήγει στις 3 Νοεμβρίου η προθεσμία – Ποιοι πρέπει να υποβάλουν δήλωση
- Fintech Athens 5.0: Στο επίκεντρο οι τράπεζες, η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι πληρωμές
- Γιώργος Μαζωνάκης: Τι έλεγε πριν από δέκα χρόνια για τον θάνατο και πώς φανταζόταν τον εαυτό του το 2026
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr