«Χριστός Ανέστη» σε όλη την Ελλάδα! – Το Newpost σας εύχεται Χρόνια πολλά, με υγεία και ευτυχία
Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στους προαύλιους χώρους των ιερών ναων ανά την επικράτεια για να ακούσουν το «Χριστός Ανέστη» και να λάβουν το Άγιο Φως, το οποίο για μια ακόμα φορά άναψε στον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων.
Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στους προαύλιους χώρους των ιερών ναων ανά την επικράτεια για να ακούσουν το «Χριστός Ανέστη» και να λάβουν το Άγιο Φως, το οποίο για μια ακόμα φορά άναψε στον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων.
Με ευλάβεια και λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η Ανάσταση του Θεανθρώπου σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά στη χώρα μας.
Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στους προαύλιους χώρους των ιερών ναων ανά την επικράτεια για να ακούσουν το «Χριστός Ανέστη» και να λάβουν το Άγιο Φως, το οποίο για μια ακόμα φορά άναψε στον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

Μία Ανάσταση διαφορετική από όλες τις άλλες αλλά φέτος με τις εκκλησίες ανοιχτές και με τους τους πολίτες να μην αναγκάζονται να βρίσκονται στα σπίτια τους όπως πέρσι. Μία Ανάσταση διαφορετική από όλες τις άλλες θα ζήσαμε κι απόψε λόγω κορωνοϊού, το «Χριστός Ανέστη» θα βρει τους περισσότερους μακριά από τα χωριά και τα νησιά, με την ευχή του χρόνου …ελεύθεροι.



Η Ανάσταση ανά την Ελλάδα
Στις 21:00 το βράδυ και όχι στις 00:00 όπως συνηθίζεται πραγματοποιήθηκε φέτος, με ευλάβεια παρά τις απαγορεύσεις κατά του κορωνοϊού, η Ανάσταση. Οι πιστοί άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς, μετά τις 20.30 στις εκκλησίες της Θεσσαλονίκης για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Χριστού και να πουν το «Χριστός Ανέστη». Η Θεία Λειτουργία ξεκίνησε από τις 18.30.

Παρουσία εκατοντάδων πιστών και υπό πρωτόγνωρες συνθήκες έγινε φέτος η Ανάσταση στην Πάτρα. Πάντως το Άγιο Φως καθυστέρησε και έφτασε μόλις λίγα λεπτά πριν τις 21:00 στην Πάτρα με αποτέλεσμα να μην προλάβει να διανεμηθεί εγκαίρως στις εκκλησίες της πόλης, σύμφωνα με το thebest.gr.

Αρκετοί πολίτες συνέρρευσαν το βράδυ το Μ. Σαββάτου σε όλες τις εκκλησίες της Κρήτης, σε κάθε γωνιά της απ’ άκρη σ’ άκρη, όπου εορτάστηκε με λαμπρότητα η Ανάσταση του Κυρίου.


Ήρθε το Άγιο φως
Στην Ελλάδα έφτασε από το Ισραήλ το κυβερνητικό αεροσκάφος που μεταφέρει το Άγιο Φως. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στις 18:40.
Η μεγάλη αλλαγή, φέτος, συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές είναι ο τρόπος με τον οποίο υποδέχεται η Ελλάδα το Άγιο Φως. Όπως είχε ανακοινωθεί, η υποδοχή του Αγίου Φωτός δεν έγινε με τιμές αρχηγού κράτους, δεν θα χρησιμοποιήθκαν τα γνωστά κόκκινα χαλιά, ούτε και υπήρξαν μεικτά αγήματα και μπάντες.

Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε με ειδικές πτήσεις σε όλη την Ελλάδα.


Είναι χαρακτηριστικό ότι στον αεροδιάδρομο υπήρχαν την ώρα της άφιξης του Αγίου Φωτός περίπου 20 άνθρωποι και οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο για τα μέτρα ασφαλείας. «Σε λίγες ώρες το άγιο φως θα ανάψει στις λαμπάδες και στα κεριά μας. Θα μάς θυμίσει ότι το φετινό Πάσχα κρύβει μια πρώτη νίκη απέναντι στον ιό. Με λιγότερα μέτρα. Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Βγαίνουμε από την πανδημία νικητές. Όμως συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα και να λαμβάνουμε προφυλάξεις. Χρόνια Πολλά σε όλους, εύχομαι υγεία» ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αποστολής, εκπροσωπώντας την πολιτική ηγεσία του τόπου.

Η διαδρομή του Αγίου Φωτός ξεκίνησε, όπως κάθε χρονιά, από τα Ιεροσόλυμα. Η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός τελέστηκε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας -την ώρα που το Ισραήλ είναι βυθισμένο στο πένθος λόγω της τραγωδίας με το ποδοπάτημα στους πρόποδες του Όρους Μερόν, κατά το οποίο έχασαν τις ζωές τους 45 άνθρωποι.
Στην τελετή παρέστη ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, ο οποίος συνόδευσε το Άγιο Φως στην Ελλάδα. Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με ειδικές πτήσεις στις μητροπόλεις της χώρας. Για την τελετή της Ανάστασης θα ισχύσουν 5 ειδικά μέτρα, ενώ παραμένει το πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
ολες οι ειδησεις
- Μαξίμου σε «λειτουργία μπλακάουτ»: Aνάψτε κάνα φως… ΟΠΕΚΕΠΕ, υποκλοπές… – Δείτε το βίντεο
- Η αλήθεια πίσω από το διαζύγιο της Σίας Κοσιώνη με τον ΣΚΑΪ – Ο Κουφοντίνας και ο Χατζηνικολάου
- Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ποιοι «κοιτούν» Τσίπρα, ποιοι Σαμαρά, ποιοι Καρυστιανού και τι λέει το νέο τοπίο για τον Μητσοτάκη
- Ferto ή δώστο; Ο Akylas εξηγεί σε βίντεο τι θέλει πραγματικά
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr