29 Αυγούστου 2025
Δημοσίευση: 22:54'

Η Παλαιστινιακή Αρχή καλεί τις ΗΠΑ να «ανακαλέσουν την απόφασή τους» μετά την άρνησή τους να χορηγήσουν βίζα για τον ΟΗΕ στην αντιπροσωπεία της

Η Παλαιστινιακή Αρχή κάλεσε σήμερα την Ουάσινγκτον να «ανακαλέσει την απόφασή της» μετά την άρνησή της να χορηγήσει θεώρηση εισόδου

Επιμέλεια: Νίκος Μπουφίδης
Δημοσίευση: 22:54’
(EPA/SIMA DIAB)
Επιμέλεια: Νίκος Μπουφίδης

Η Παλαιστινιακή Αρχή κάλεσε σήμερα την Ουάσινγκτον να «ανακαλέσει την απόφασή της» μετά την άρνησή της να χορηγήσει θεώρηση εισόδου

Η Παλαιστινιακή Αρχή κάλεσε σήμερα την Ουάσινγκτον να «ανακαλέσει την απόφασή της» μετά την άρνησή της να χορηγήσει θεώρηση εισόδου στην παλαιστινιακή αντιπροσωπεία που πρόκειται να μεταβεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας η Γαλλία αναμένεται να υποστηρίξει την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.

«Η παλαιστινιακή προεδρία εξέφρασε τη βαθιά λύπη και έκπληξή της για (αυτήν) την απόφαση (η οποία) αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο», αναφέρει ανακοίνωση που αναπαρήγαγε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, υπενθυμίζοντας ότι η Παλαιστίνη είναι μέλος παρατηρητής του ΟΗΕ.

«Η προεδρία ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της να μην χορηγήσει βίζα στην παλαιστινιακή αντιπροσωπεία (που πρόκειται) να μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να παραστεί στις συνεδριάσεις της Γενικής Συνέλευσης» η οποία έχει προγραμματιστεί τον Σεπτέμβριο, προστίθεται στο κείμενο.


TOP NEWS

uncached