Η Pfizer στην κούρσα για ένα mRNA αντιγριπικό εμβόλιο – Δοκιμή σε υγιή άτομα 65 έως 85 ετών
Ήδη ο πρώτος εθελοντής εμβολιάστηκε. «Η γρίπη παραμένει μια περιοχή όπου χρειαζόμαστε εμβόλια», αναφέρει η εταιρεία.
Ήδη ο πρώτος εθελοντής εμβολιάστηκε. «Η γρίπη παραμένει μια περιοχή όπου χρειαζόμαστε εμβόλια», αναφέρει η εταιρεία.
Τη δοκιμή ενός αντιγριπικού εμβολίου που βασίζεται στην τεχνολογία mRNA, την ίδια που χρησιμοποιείται και στο εμβόλιο της κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer.
Ήδη ο πρώτος εθελοντής εμβολιάστηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ με υγιή άτομα 65 έως 85 ετών. Αρχικός στόχος είναι, ως συνήθως, ο έλεγχος της ασφάλειας του εμβολίου και στη συνέχεια της αποτελεσματικότητας του από άποψη ανοσιακής ανταπόκρισης.
«Η πανδημία Covid-19 μας επέτρεψε να αξιοποιήσουμε την τεράστια επιστημονική ευκαιρία του mRNA. Η γρίπη παραμένει μια περιοχή όπου χρειαζόμαστε εμβόλια», δήλωσε η Κάθριν Γιάνσεν, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Pfizer.
Αντι-ιικό φάρμακο
Παράλληλα, ένα πειραματικό, αντι-ιικό φάρμακο ξεκίνησε να δοκιμάζει την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου η Pfizer. Χορηγείται από το στόμα και στοχεύει στην πρόληψη του κορωνοϊού σε άτομα που έχουν εκτεθεί σε αυτόν.
Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα των φαρμακοβιομηχανιών, μα η ανάπτυξη αντι-ιικών φαρμάκων δεν είχε φέρει μέχρι στιγμής κάποιο αποτέλεσμα.
Η κλινική δοκιμή Φάσης ΙΙ που ανακοίνωσε η Pfizer αφορά το πειραματικό φάρμακο PF-07321332, έναν αναστολέα πρωτεάσης που μπλοκάρει το ένζυμο το οποίο χρησιμοποιεί ο SARS-CoV-2 για να πολλαπλασιαστεί. Θα χορηγηθεί σε συνδυασμό με χαμηλή δόση ριτοναβίρης, ενός παλαιότερου αντι-ιικού φαρμάκου
Στη μελέτη θα συμμετάσχουν έως και 2.660 υγιείς, ενήλικοι εθελοντές, οι οποίοι ζουν στο ίδιο σπίτι με άτομα που έχουν διαγνωστεί με Covid-19.
Μια δεύτερη μελέτη θα εξετάσει το PF-07321332 σε μη νοσηλευόμενους ενήλικους ασθενείς με συμπωματική νόσο, αναφέρει το Reuters.
Μέχρι σήμερα, η μόνη αντι-ιική θεραπεία για την Covid-19 που έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ είναι η ρεμντεσιβίρη της Gilead Sciences, η οποία όμως χορηγείται ενδοφλεβίως.
Όμως ακόμα μία θεραπεία δοκιμάζεται πειραματικά από την αμερικανική Merck, η οποία ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου τις κλινικές δοκιμές του φαρμάκου μολνουπιραβίρης για την πρόληψη της κορωνοϊού. Η υποψήφια θεραπεία δοκιμάζεται επίσης σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς για να διαπιστωθεί αν μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου.
ολες οι ειδησεις
- Γεννήθηκε μέσα στα πλούτη, πέθανε στα 25 του
- Καφές, πηγαδάκια και πολιτικά μηνύματα στο Κολωνάκι
- Ο Μητσοτάκης επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ, και περιμένει το συνέδριο του κόμματος για να επανασυσπειρωθεί η ΝΔ
- Τσίπρας: «Γρήγορα θα κάνει ξαστεριά» – Προαναγγελία νέου κόμματος και σφοδρή επίθεση στον Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr