Η Βασιλίσσης Όλγας επιστρέφει στην κυκλοφορία – Νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας
Ο Χάρης Δούκας μιλά για αποσυμφόρηση, αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και άνετη πρόσβαση στα ιστορικά μνημεία
Ο Χάρης Δούκας μιλά για αποσυμφόρηση, αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και άνετη πρόσβαση στα ιστορικά μνημεία
Μετά από μήνες εντατικών εργασιών, η εμβληματική λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας επιστρέφει και πάλι στην καθημερινή κίνηση της Αθήνας. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, υπογραμμίζει ότι η επαναλειτουργία της στοχεύει στην αποσυμφόρηση του κέντρου, στη βελτίωση της ροής των οχημάτων, στην αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος.
Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων, ολοκληρώθηκε η πεζοδρόμηση από τη Βασ. Κωνσταντίνου έως τα αρχαία της Λεωφ. Αμαλίας, η ανάπλαση που συνδέει τη Βασ. Όλγας με το Ζάππειο, καθώς και η δημιουργία νέων χώρων πρασίνου για τους πεζούς. Στην απέναντι πλευρά, διαμορφώνεται ζώνη ήπιας κυκλοφορίας με το τραμ ήδη σε λειτουργία, ενώ η πορεία αποκαλύπτει την ιστορία της πόλης μέσα από σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.
Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα παραδοθεί και το τμήμα από την Αρδηττού έως τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώ το τελικό κομμάτι δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο θα ακολουθήσει. Το εργοτάξιο θα παραμείνει ενεργό ακόμη και τον Δεκαπενταύγουστο, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο.
«Η Βασιλίσσης Όλγας ξαναγίνεται ένας δρόμος που ενώνει την πόλη, αποσυμφορεί την κυκλοφορία και αναδεικνύει την Αθήνα που θέλουμε», τονίζει ο Χάρης Δούκας.
Η ανάρτηση του Χάρη Δούκα
Η Βασιλίσσης Όλγας επιστρέφει στην κυκλοφορία!
Μετά από μήνες εντατικών εργασιών, η εμβληματική λεωφόρος ξαναμπαίνει στον χάρτη της καθημερινής μετακίνησης στην Αθήνα.
Στόχος:
-η αποσυμφόρηση του κέντρου
-η καλύτερη ροή οχημάτων
-η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου
-η άνετη πρόσβαση στα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος.
Ήδη ολοκληρώθηκε:
-ένας νέος χώρος πρασίνου που προσφέρει δροσιά και ξεκούραση στους πεζούς
-η πεζοδρόμηση από τη Βασ. Κωνσταντίνου μέχρι τα αρχαία της Λεωφ. Αμαλίας
-καθώς και η ανάπλαση που συνδέει τη Βασ. Όλγας με το Ζάππειο.
Από την απέναντι μεριά, διαμορφώνεται ακόμη μια όμορφη πεζοδρόμηση με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας και το τραμ που βρίσκεται ήδη σε λειτουργία.
Κάθε βήμα σε αυτή τη διαδρομή αποκαλύπτει την ιστορία της πόλης, με πολύτιμα ευρήματα από διαφορετικές εποχές.
Μέχρι τέλος Αυγούστου παραδίδεται το κομμάτι από την Αρδηττού έως τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
Στη συνέχεια, ξεκινά το τελικό τμήμα δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο.
Το εργοτάξιο της Βασιλίσσης Όλγας είναι το μοναδικό στην πόλη που θα μείνει ανοιχτό και τον Δεκαπενταύγουστο, ώστε το έργο να παραδοθεί στους Αθηναίους και τις Αθηναίες το συντομότερο δυνατόν.
Η Βασιλίσσης Όλγας ξαναγίνεται ένας δρόμος που ενώνει την πόλη, αποσυμφορίζει την κυκλοφορία και αναδεικνύει την Αθήνα που θέλουμε.
Η Βασιλίσσης Όλγας επιστρέφει στην κυκλοφορία!
Μετά από μήνες εντατικών εργασιών, η εμβληματική λεωφόρος ξαναμπαίνει στον χάρτη της καθημερινής μετακίνησης στην Αθήνα.
Στόχος:
✓η αποσυμφόρηση του κέντρου
✓η καλύτερη ροή οχημάτων
✓η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου
✓η άνετη… pic.twitter.com/Nr7ozFykvN— Haris Doukas (@h_doukas) August 14, 2025
ολες οι ειδησεις
- Κιμ Γιονγκ Ουν: Η 13χρονη κόρη του οδηγεί άρμα μάχης και προετοιμάζεται για τη διαδοχή
- ΟΑΚΑ: Στη φυλακή οπαδοί του Παναθηναϊκού και υπάλληλοι που άνοιξαν παράνομα τα τουρνικέ
- Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες μουσουλμάνοι γιόρτασαν τη Λύση της Νηστείας του Ραμαζανιού
- Πάτρα: Ανήλικοι έκλεψαν ταξί εν κινήσει
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr