Ηγουμενίτσα: Βιολόγος μόλις 25 ετών η Πηνελόπη που δολοφονήθηκε από τον 27χρονο – Είχαν χωρίσει έναν μήνα πριν
Ποια ήταν η νεαρή βιολόγος και πώς κατέρρευσε η αρχική εκδοχή του 27χρονου.
Ποια ήταν η νεαρή βιολόγος και πώς κατέρρευσε η αρχική εκδοχή του 27χρονου.
Νέα στοιχεία έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα γύρω από τη δολοφονία της 25χρονης Πηνελόπης στην Ηγουμενίτσα, την ώρα που ο 27χρονος πρώην σύντροφός της βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με κατηγορία για ανθρωποκτονία με δόλο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας και όπλων. Ο 27χρονος συνελήφθη και πρόκειται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Η έρευνα επικεντρώνεται πλέον στις ακριβείς συνθήκες και στο κίνητρο του εγκλήματος, καθώς ο ίδιος φέρεται να επικαλείται οικονομική διαφορά με την 25χρονη και να υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια καβγά «θόλωσε». Οι ισχυρισμοί του αποτελούν μέρος της δικής του εκδοχής και ερευνώνται από τις Αρχές.
Πίσω όμως από τη δικογραφία, τις καταθέσεις και την ομολογία βρίσκεται μία γυναίκα μόλις 25 ετών, η οποία είχε μόλις αρχίσει να χτίζει την επαγγελματική και προσωπική ζωή που είχε επιλέξει.
Ποια ήταν η 25χρονη Πηνελόπη
Η Πηνελόπη ήταν βιολόγος και εργαζόταν σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στη Θεσπρωτία, έχοντας μετακομίσει στην περιοχή για να ασχοληθεί επαγγελματικά με το αντικείμενο που αγαπούσε.
Είχε αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ενδιαφέρον της είχε στραφεί ιδιαίτερα προς τη θαλάσσια βιολογία και την ιχθυολογία. Η πτυχιακή της εργασία αφορούσε τη μελέτη ειδών ψαριών στο Ιόνιο, ενώ συνέχιζε να διευρύνει τις γνώσεις της γύρω από την ωκεανογραφία και την παρακολούθηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Από τον Ιούλιο του 2025 εργαζόταν στη Σαγιάδα, κάνοντας ουσιαστικά τα πρώτα σταθερά επαγγελματικά της βήματα.
Συνάδελφοί της μιλούν για μία ιδιαίτερα αγαπητή νέα γυναίκα και δηλώνουν συγκλονισμένοι από τη δολοφονία της. «Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε», ανέφεραν, ενώ συνάδελφός της την περιέγραψε ως «πάρα πολύ καλό κορίτσι».
Είχαν χωρίσει περίπου έναν μήνα πριν
Η Πηνελόπη και ο 27χρονος είχαν χωρίσει περίπου έναν μήνα πριν από τη δολοφονία. Η ίδια είχε παραμείνει στη Θεσπρωτία, όπου εργαζόταν, ενώ εκείνος βρισκόταν στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο 27χρονος ταξίδεψε στην Ηγουμενίτσα προκειμένου να τη συναντήσει.
Ο ίδιος φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι ανάμεσά τους υπήρχε οικονομική διαφορά ύψους περίπου 1.900 ευρώ. Η συγκεκριμένη αναφορά αποτελεί ισχυρισμό του και οι Αρχές εξακολουθούν να ερευνούν εάν και κατά πόσο συνδέεται με το πραγματικό κίνητρο της δολοφονίας.
Η συνάντηση κατέληξε σε αιματηρό επεισόδιο, με τον 27χρονο να επιτίθεται στην πρώην σύντροφό του με μαχαίρι. Η 25χρονη εντοπίστηκε νεκρή από διερχόμενο πολίτη, ο οποίος ειδοποίησε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας.
Το τηλεφώνημα στην Αστυνομία και η ιστορία με τους «αγνώστους»
Λίγο αργότερα τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο ίδιος ο 27χρονος.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ανέφερε ότι εκείνος και η γυναίκα με την οποία βρισκόταν είχαν δεχθεί επίθεση από αγνώστους και ότι ο ίδιος είχε απομακρυνθεί από το σημείο χωρίς να γνωρίζει πού ακριβώς βρισκόταν.
Σε πληροφορίες που έγιναν γνωστές στη συνέχεια, ο 27χρονος φέρεται να είχε κάνει λόγο για τέσσερα άτομα με κουκούλες που επιτέθηκαν στον ίδιο και στην Πηνελόπη.
Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν σε κοντινή απόσταση τραυματισμένο και μεταφέρθηκε αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Φιλιατών.
Ωστόσο, όσο προχωρούσε η έρευνα, η αρχική εκδοχή άρχισε να καταρρέει.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν αντιφάσεις στα όσα περιέγραφε και συνέχισαν να εξετάζουν τον 27χρονο. Περίπου τρεις ώρες αργότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρεται να παραδέχθηκε ότι ο ίδιος είχε σκοτώσει την πρώην σύντροφό του.
Υπέδειξε το σημείο όπου είχε πετάξει το μαχαίρι
Ένα ακόμη κρίσιμο στοιχείο ήρθε από τον εντοπισμό του όπλου του εγκλήματος. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 27χρονος υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου είχε πετάξει το μαχαίρι κατά την απομάκρυνσή του από τον τόπο της δολοφονίας. Το μαχαίρι εντοπίστηκε και κατασχέθηκε. Κατά την εξέτασή του φέρεται να υποστήριξε ότι είχε προηγηθεί καβγάς με την 25χρονη και να είπε στους αστυνομικούς: «Τσακωθήκαμε και θόλωσα».
Οι Αρχές, πάντως, συνεχίζουν την έρευνα προκειμένου να αποσαφηνίσουν πλήρως τι προηγήθηκε της επίθεσης, αλλά και το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία.
Η Πηνελόπη που δεν πρόλαβε να συνεχίσει όσα είχε ξεκινήσει
Η δολοφονία της 25χρονης έχει προκαλέσει σοκ στην Ηγουμενίτσα και στους ανθρώπους που τη γνώριζαν από την καθημερινή και επαγγελματική της ζωή.
Η Πηνελόπη είχε ήδη ολοκληρώσει έναν σημαντικό κύκλο σπουδών και είχε αρχίσει να εργάζεται ακριβώς στον χώρο που την ενδιέφερε. Η θάλασσα, τα ψάρια, το θαλάσσιο περιβάλλον δεν αποτελούσαν απλώς αντικείμενο των σπουδών της, αλλά είχαν γίνει η δουλειά και η καθημερινότητά της.
Στα 25 της χρόνια είχε κάνει τα πρώτα βήματα μιας επαγγελματικής διαδρομής που τώρα ξεκινούσε.
Και ενώ η αστυνομική και δικαστική έρευνα θα συνεχιστεί για να απαντήσει στα ερωτήματα γύρω από τη δολοφονία, για τους ανθρώπους που τη γνώριζαν η υπόθεση έχει ένα όνομα και μία ζωή πίσω από τους αριθμούς: την Πηνελόπη, μία νέα βιολόγο που δεν πρόλαβε να ζήσει όλα όσα είχε σχεδιάσει.
ολες οι ειδησεις
- Λευτέρης Πανταζής: Το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις στα social media – Η απάντησή του για την εικόνα του
- Έρευνα ΕΚΠΑ: Γιατί 1 στους 4 εφήβους διαλέγει τα social media αντί για το πανεπιστήμιο
- Απόστολος Λύτρας: «Άδικη» η προφυλάκιση Καμπούρη για την απάτη σε βάρος του Δημοσίου (Βίντεο)
- Αλέξανδρος Ρήγας: «Δεν βλέπω επαναλήψεις – Με τα χρόνια συμβιβάστηκα»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr