Ιωάννα Τούνη: Τι είπε για τους ψυχολόγους, τη θεραπεία ζεύγους και τον χωρισμό από τον Αλεξάνδρου
Η Ιωάννα Τούνη απάντησε σε ερωτήσεις ακολούθων της σε βίντεο στο TikTok.
Η Ιωάννα Τούνη απάντησε σε ερωτήσεις ακολούθων της σε βίντεο στο TikTok.
Η Ιωάννα Τούνη μίλησε για τις επισκέψεις της σε ψυχολόγους, τη θεραπεία ζεύγους με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου και την αναζήτηση συμβουλών για τη διαχείριση του γιου τους, Πάρη, μετά τον χωρισμό. Όπως ανέφερε, δύο ειδικοί δεν έκριναν απαραίτητο να συνεχίσει τακτικές συνεδρίες μαζί τους.
Η influencer δημοσίευσε την Τρίτη 14 Ιουλίου ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο TikTok, απαντώντας σε ερωτήσεις ακολούθων της για το εάν λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη εξαιτίας της πίεσης και των αρνητικών σχολίων που δέχεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με την ίδια, έχει απευθυνθεί σε ψυχολόγους σε τρεις διαφορετικές περιόδους: όταν η μητέρα της διαγνώστηκε με καρκίνο, κατά τη διάρκεια της σχέσης της με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου και μετά τον χωρισμό τους, όταν ζήτησε καθοδήγηση για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριζόταν την αλλαγή στη ζωή του παιδιού τους.
@j.touni Εσύ έχεις πάει ποτέ σε ψυχολόγο; Αν ναι ποια ήταν η εμπειρία σου; Περιμένω να μου πεις στα σχόλια ❤️ + skincare με @my7days.gr #fyp #foryoupage #viral #jtouni #φοργιου ♬ original sound – Ioanna Touni
Η θεραπεία ζεύγους με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου
Περιγράφοντας την προσπάθεια που είχε κάνει μαζί με τον πρώην σύντροφό της, η Ιωάννα Τούνη υποστήριξε ότι άλλαξαν αρκετούς θεραπευτές, χωρίς τελικά να συνεχιστεί η διαδικασία.
«Γενικά μου στέλνετε πάρα πολύ συχνά, αν με όλο αυτό το μίσος και όλη αυτή την κατάσταση που βιώνω στα social και όλη αυτή την τοξικότητα, πηγαίνω σε κάποιον ψυχολόγο, αν παίρνω βοήθεια από κάποιον. Οπότε, άκου να δεις τώρα πώς έχει η κατάσταση. Για αρχή να σου πω ότι όντως έκανα κάποιες συνεδρίες σε ψυχολόγο, τύπου θεραπεία ζεύγους όμως, όταν ήμουν με τον πατέρα του Πάρη, που εκεί προσπαθούσα να σώσω όλο αυτό που είχα τέλος πάντων. Οπότε, εκεί ένιωσα όντως την ανάγκη να πάρω βοήθεια από κάποιον, όχι για εμένα, αλλά για το κομμάτι, κατάλαβες, το κοινό. Βέβαια, κάθε μία-δύο συνεδρίες καταλήγαμε ο σύντροφός μου να λέει ότι δεν είναι κατάλληλοι θεραπευτές και να αλλάζουμε θεραπευτή. Οπότε, κάπως αυτή η κατάσταση πήγε άκλαφτη μετά από τρία-τέσσερα άτομα που αλλάξαμε. Και την κατάληξη νομίζω την γνωρίζετε όλοι».
Η πρώτη επίσκεψη σε ψυχολόγο στη Θεσσαλονίκη
Η πρώτη φορά που αναζήτησε προσωπικά τη βοήθεια ειδικού ήταν, όπως είπε, περίπου πριν από πέντε χρόνια. Εκείνη την περίοδο η μητέρα της είχε αρρωστήσει από καρκίνο και η ίδια ένιωθε ότι είχε να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες.
Η ψυχολόγος στη Θεσσαλονίκη τής είχε συστηθεί από φίλη της. Μετά τις πρώτες συναντήσεις, ωστόσο, η ειδικός τής εξήγησε ότι δεν θεωρούσε αναγκαίο να προγραμματίζουν τακτικές συνεδρίες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επικοινωνήσει μαζί της εφόσον το χρειαζόταν.
«Τώρα, αναφορικά με εμένα, πρώτη φορά είχα πάει σε μία γυναίκα ψυχολόγο στη Θεσσαλονίκη, πριν από 5 χρόνια περίπου, όταν είχε αρρωστήσει η μαμά μου από καρκίνο. Μου είχαν πέσει πάρα πολλά, τέλος πάντων. Αυτή τη γιατρό μου τη σύστησε μία φίλη μου, η οποία πήγαινε για καιρό και τη βοήθησε πάρα πολύ. Οπότε, είχα ακούσει πολύ καλό feedback. Τέλος πάντων, και πήγα, έκανα μία συνεδρία με την κοπέλα, και μετά από μία ή δύο συνεδρίες, δεν είμαι βέβαιη, μου είπε, “ξέρεις τι, Ιωάννα; Εγώ δεν χρειάζομαι να σε βλέπω. Οπότε δεν έχω να σου πω π.χ. έλα την άλλη βδομάδα ή κάτι αντίστοιχο. Αν εσύ νιώσεις ότι κάπου θέλεις να μιλήσεις, εννοείται πως μπορείς να έρχεσαι”. Οπότε και δεν ξαναπήγα, γιατί να σου πω την αλήθεια, έχω τόσο καλούς φίλους, είμαι τόσο τυχερή, που πραγματικά αν θέλω σε κάποιον να μιλήσω για να μοιραστώ το βάρος μιας δύσκολης κατάστασης που βιώνω, έχω τους ανθρώπους μου και αυτό με κάνει να νιώθω πάντα πολύ πιο όμορφα και πολύ πιο ανάλαφρη».
Η ίδια συνέδεσε την απόφασή της να μη συνεχίσει τότε τις συνεδρίες με τη στήριξη που λαμβάνει από τους στενούς φίλους της, τους οποίους θεωρεί βασικό δίκτυο υποστήριξης στις δύσκολες περιόδους.
Η αναζήτηση συμβουλών μετά τον χωρισμό
Η πιο πρόσφατη επικοινωνία της με ψυχολόγο έγινε, σύμφωνα με όσα ανέφερε, πριν από περισσότερο από έναν χρόνο, όταν είχε ουσιαστικά χωρίσει από τον Δημήτρη Αλεξάνδρου. Βασικός λόγος ήταν η ανάγκη της να λάβει συμβουλές για τον Πάρη και για τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να συμπεριφέρεται στο παιδί μετά τον χωρισμό.
Η συνεδρία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Αφού άκουσε τους προβληματισμούς της, ο ψυχολόγος φέρεται να της είπε ότι δεν θεωρούσε αναγκαία μια νέα συνάντηση και της πρότεινε να διαβάσει βιβλίο σχετικό με τη γονεϊκότητα.
«Τελευταία φορά λοιπόν που πήγα σε ψυχολόγο και ζήτησα βοήθεια ψυχολόγου, ήταν πριν από 1 χρόνο και κάτι, όταν χώρισα πρακτικά. Και πάλι όχι για εμένα, θέλησα να πάω γιατί ήθελα βοήθεια με το αν θα έπρεπε να κάνω κάτι για να διαχειρίζομαι τον Πάρη πιο σωστά. Κάναμε ένα online ραντεβού και μιλήσαμε, τέλος πάντων, και πρακτικά μετά από πολλή ώρα που του έλεγα τα δικά μου τα διάφορα, αναφορικά με τους προβληματισμούς μου και λοιπά, για το χωρισμό, για το πώς να συμπεριφέρομαι στο μωρό μου, μου λέει, “με όλο το θάρρος και όλο τον σεβασμό, ξέρω ποια είσαι και επειδή σε ακούω πώς μιλάς, καταλαβαίνω τις απόψεις σου, καταλαβαίνω όλα αυτά που μου λες, δεν είμαι ο άνθρωπος που θέλω απλά να σου πάρω τα λεφτά, αν θέλεις να το πω έτσι. Δεν με ενδιαφέρει, δηλαδή, να κάνω συνεδρίες μαζί σου απλά για να για να καίει η λάμπα, πρακτικά”. Μου λέει, “δεν θεωρώ ότι χρειάζεται να κάνουμε κάποια άλλη ακόμη συνεδρία. Θα σου συστήσω ένα βιβλίο, γονεϊκό να διαβάσεις, το οποίο θεωρώ ότι θα σε βοηθήσει πάρα πολύ”».
«Είναι λίγο τρομακτικό να μην με θέλουν οι ψυχολόγοι»
Κλείνοντας το βίντεο, η Ιωάννα Τούνη αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δύο διαφορετικοί ψυχολόγοι δεν θεώρησαν απαραίτητη τη συνέχιση των συναντήσεων. Διευκρίνισε ότι αντιμετωπίζει πραγματικές δυσκολίες και μίλησε για την απώλεια των γονιών της, καθώς και για μια δικαστική υπόθεση για την οποία, όπως είπε, αγωνίζεται επί δέκα χρόνια.
Η influencer υποστήριξε ότι προσπαθεί να θέτει σε προτεραιότητα τον εαυτό της και τους ανθρώπους που αγαπά, ενώ ζήτησε από τους ακολούθους της να σχολιάσουν πώς ερμηνεύουν τη στάση των ειδικών.
«Και ξέρεις, ήταν η δεύτερη φορά που με έχει απορρίψει, με την καλή έννοια, ψυχολόγος. Και εν τέλει τα βάζω κάτω και σκέφτομαι το εξής. Εντάξει, προβλήματα έχω πολλά. Πολλές φορές και κλαίω και με πιάνουν τα τα διάφορά μου. Η διαφορά είναι ότι τα προβλήματα είναι υπαρκτά. Δηλαδή, δεν είχα ποτέ αυτό το να δημιουργώ προβλήματα στο κεφάλι μου, τα οποία δεν υπάρχουν, να παθαίνω κρίσεις πανικού. Οπότε, ήδη αυτό που μπορεί να έχω να διαχειριστώ είναι ότι νιώθω μόνη μου στον κόσμο, γιατί δεν έχω μαμά και μπαμπά, ή το ότι γίνεται ένα δικαστήριο, το οποίο για το οποίο εγώ παλεύω 10 χρόνια και όλα είναι πολύ δύσκολα για εμένα. Κάνω πάντα το καλύτερο που μπορώ, βάζω πάντα σε προτεραιότητα την Ιωάννα και προσπαθώ πραγματικά και ουσιαστικά για το καλύτερο για εμένα και τα αγαπημένα μου άτομα. Και νομίζω πραγματικά ότι δεν είναι τυχαίο που με έχουνε διώξει δύο στα δύο ψυχολόγοι. Θέλω τη γνώμη σας στα σχόλια. Τι πιστεύετε ότι συμβαίνει; Γιατί είναι λίγο τρομακτικό να μην με θέλουν οι ψυχολόγοι».
ολες οι ειδησεις
- Ζούπης για την αποκάλυψη του Newpost: «Βαρύνουσα η δήλωση Καραμανλή – Διαχωρίζεται πλήρως από τον Σαμαρά»
- Ταξί: Αίτημα της ΠΟΕΙΑΤΑ στο υπουργείο για κάμερες και κρατική βοήθεια
- Κεφαλονιά: Άλογα έκαναν «εξόρμηση» στην άσφαλτο – Έκλεισαν τον δρόμο (Εικόνες & Βίντεο)
- Πάπας Λέων: Αβέβαιο το μέλλον του στην ηγεσία της Καθολικής εκκλησίας μετά τη διάγνωση με καρκίνο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr