Ιός Δυτικού Νείλου: Στο «κόκκινο» 88 περιοχές
Κοντεύουμε μέσα Οκτωβρίου, αλλά τα κουνούπια δεν λένε να… ξεκουνήσουν. Ο ιός του Δυτικού Νείλου συνεχίζει απρόσκοπτα την πορεία του. Την εβδομάδα που μας πέρασε σημειώθηκε ένας, ακόμη, θάνατος.
Κοντεύουμε μέσα Οκτωβρίου, αλλά τα κουνούπια δεν λένε να… ξεκουνήσουν. Ο ιός του Δυτικού Νείλου συνεχίζει απρόσκοπτα την πορεία του. Την εβδομάδα που μας πέρασε σημειώθηκε ένας, ακόμη, θάνατος.
Ο απολογισμός της επιδημιολογικής έκθεσης του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) δείχνει ότι, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, που τέτοια εποχή δεν υπήρχαν κρούσματα, φέτος, κάθε βδομάδα, νέες περιοχές της χώρας μας μπαίνουν κάθε εβδομάδα στον χάρτη.
Ειδικότερα από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και σήμερα σημειώθηκαν άλλα 11 κρούσματα της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου – μιλάμε για 300 ασθενείς. Τα θύματα των επιπλοκών που προκαλεί η λοίμωξη ανέρχονται σε 35.
Με επιπλοκές από τη λοίμωξη νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας 22 άνθρωποι, από τους οποίους οι 10 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Διαβάστε περισσότερα στο healthmag.gr
ολες οι ειδησεις
- Ατάκα με νόημα του Μητσοτάκη στο Κιλκίς για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
- Βραζιλία: Άφαντος ο Φλάβιο Μπολσονάρου – Έρευνα για ξένη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας (Βίντεο)
- Γεωργιάδης: «Έκανα το εμβόλιο της γρίπης, δεν εφησυχάζουμε με τη νέα μετάλλαξη»
- 28η Οκτωβρίου: Τα νέα οπλικά συστήματα που κάνουν πρεμιέρα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης (Εικόνες)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr