Ίος: Το πιο γκρίζο πάρτι αποφοίτησης – Διπλή τραγωδία με Ιρλανδούς μαθητές
Οι νεαροί ήταν μέλη μιας ομάδας 70 αποφοίτων του St Michael’s College και είχαν έρθει στην Ίο για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους
Οι νεαροί ήταν μέλη μιας ομάδας 70 αποφοίτων του St Michael’s College και είχαν έρθει στην Ίο για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους
Σοκ και θλίψη προκαλεί η ιστορία δύο νέων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο νησί της Ίου.
Οι δύο νέοι με καταγωγή από την Ιρλανδία έφτασαν στο νησί για να διασκεδάσουν στην εκδρομή που είχαν διοργανώσει με τους συμμαθητές τους μετά την αποφοίτηση τους.
Η είδηση ότι 2 φίλοι έχασαν τη ζωή τους με διαφορά μερικών ορών κάνει τον γύρο του κόσμου.
«Καταστροφική απώλεια. Δύο συμμαθητές χάνουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ίο», γράφει η Irish Mirror.
Δύο συμμαθητές από την Ιρλανδία που γιόρταζαν την αποφοίτησή τους στην Ίο, χάνουν τη ζωή τους σε δύο διαφορετικά περιστατικά.
«Οι έφηβοι που ήταν μαθητές το σχολείο του Saint Michael, έκαναν ένα διάλειμμα στο νησί της Ίου. Ένα παραδεισένιο νησί πενθεί. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο 2 μαθητών ενώ βρίσκονταν στην Ελλάδα», μεταδίδουν τα RTE News.
Το χρονικό
Οι νεαροί ήταν μέλη μιας ομάδας 70 αποφοίτων του St Michael’s College και είχαν έρθει στην Ίο για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους.
Οι Ιρλανδοί ξεκίνησαν το Σάββατο από νωρίς το μεσημέρι να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και να διασκεδάζουν με την παρέα τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Κάποια στιγμή ο νεαρός επιχείρησε να επιστρέψει στο κατάλυμά του με τα πόδια. Όταν οι φίλοι του επέστρεψαν στο δωμάτιο, δεν τον βρήκαν και ξεκίνησαν να τον αναζητούν.
Όμως λίγη ώρα αργότερα, ακόμη ένα μέλος της παρέας, έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε. Όπως έγινε γνωστό, αντιμετώπιζε χρόνια καρδιολογικά προβλήματα και όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του φίλου του κατέρρευσε.
Κλειστά μαγαζιά σε ένδειξη πένθους
Αρκετά μαγαζιά της Ίου επέλεξαν να κλείσουν εχθές σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο των δύο εφήβων, ενώ το σχολείο τους στην Ιρλανδία προσφέρει ψυχολογική στήριξη στην ομάδα των παιδιών που βρίσκονταν στο νησί.
«Το προσωπικό τού σχολείου ζητά από τους μαθητές που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε ψυχολογική υποστήριξη να επικοινωνήσουν με το σχολείο. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας γνωρίζει την υπόθεση και παρέχει προξενική βοήθεια».
Είναι το τρίτο περιστατικό κατά το οποίο τουρίστας Ιρλανδικής καταγωγής χάνει τη ζωή του σε ελληνικό νησί, με τα ΜΜΕ της χώρας να μην παραλείπουν να θυμίζουν και τον θάνατο του 22χρονου πριν μερικές ημέρες στη Ζάκυνθο.
«Αυτό είναι το τρίτο περιστατικό θανάτου τουρίστα σε ελληνικό νησί. Ο Ρόρι Ντίγκαν, 22 ετών, έχασε τη ζωή του την Κυριακή στο νησί της Ζακύνθου καθώς βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε πισίνα. Ο Ρόρι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του».
ολες οι ειδησεις
- Η πολιτική αμηχανία δεν κρύβεται πίσω από φθηνές εξυπνάδες
- Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων για απειλητικό e-mail σε βάρος του Κώστα Τσιάρα
- Καιρός: Σήμερα «καλοκαίρι» και αύριο ξεκινά 10ήμερο αστάθειας με βροχές και καταιγίδες (Βίντεο)
- Ο Τραμπ δημοσίευσε χάρτη με τη Βενεζουέλα ως την «51η Πολιτεία» των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr