19 Μαρτίου 2026
Δημοσίευση: 09:48'
Τελευταία ενημέρωση: 10:30'

Ηράκλειο: Πέθανε ο «σοφέρ» του Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν ήθελε κάτι, τηλεφωνούσε σε εκείνον.

Επιμέλεια: Νίκος Τσακμάκης
Δημοσίευση: 09:48’
Τελευταία ενημέρωση: 10:30’
patris
Επιμέλεια: Νίκος Τσακμάκης

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν ήθελε κάτι, τηλεφωνούσε σε εκείνον.

Ένας άνθρωπος, που έζησε για πολλά χρόνια ως έμπιστος του Ανδρέα Παπανδρέου από την εποχή του ΠΑΚ και μετέπειτα της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, έφυγε από τη ζωή.

Πρόκειται για τον Κώστα Μαρκάκη, ο οποίος, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα patris.gr, άφησε την τελευταία του πνοή ξημερώματα Τετάρτης, περίπου στις 2:30, ύστερα από ένα πρόβλημα υγείας που παρουσιάστηκε μετά από επέμβαση, στο σπίτι του, στο Ηράκλειο.

Ποιος ήταν ο Κώστας Μαρκάκης

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα, ο Κώστας Μαρκάκης ήταν ο «σοφέρ» του Παπανδρέου στο Λονδίνο, όχι επίσημα, αλλά έτσι τον έλεγαν ως παρατσούκλι, λόγω του γεγονότος ότι ο Ανδρέας τον εμπιστευόταν να τον μεταφέρει όταν βρισκόταν εκεί. Αλλά όχι μόνο εκεί! Και στην Ελλάδα, την Αθήνα τότε κυρίως. Τα χρόνια του ΠΑΚ στάθηκε δίπλα του και μετέπειτα υπηρέτησε στην Ολυμπιακή Αεροπορία, στα γραφεία της εταιρείας στο Λονδίνο.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν ήθελε κάτι, τηλεφωνούσε σε εκείνον. «Βρες εισιτήρια, έλα να με πάρεις, να μεταφέρεις τον τάδε υπουργό ινκόγκνιτο…» και πολλές άλλες οδηγίες, που ως πιστός άνθρωπος του Παπανδρέου εκτελούσε αγόγγυστα και φυσικά με συνέπεια και εχεμύθεια. Από το στόμα του δεν άκουγες και πολλές λεπτομέρειες για τις σχέσεις με τον Ανδρέα, μόνο θαυμασμό.

Ο Κώστας Μαρκάκης έζησε μια μυθιστορηματική ζωή, δημιούργησε την πρώτη οικογένεια, φεύγοντας στα 20 του από την Κρήτη, και επέστρεψε 50 χρόνια μετά, για να παντρευτεί τον εφηβικό του έρωτα, που έζησε ως το τέλος μαζί της!

Η κηδεία του Κώστα Μαρκάκη θα γίνει σήμερα, στις 3 μετά το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην Αυγενική.

Πωλήθηκε η Mercedes του Ανδρέα Παπανδρέου: Ο νέος ιδιοκτήτης και η αγάπη του για το ΠΑΣΟΚ

Ο Παγώνης Δάντσιος είναι ο επιχειρηματίας που αγόρασε τελικά τη θρυλική Mercedes του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο ίδιος, φανατικός του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, αποκάλυψε στο MEGA πως μόλις είδε σε ανάρτηση στο διαδίκτυο πως βγαίνει σε δημοπρασία το όχημα δεν έχασε καιρό και αναζήτησε τον μεσάζοντα, προκειμένου να αποκτήσει την Mercedes.

«Έχουμε κάνει πολλά χιλιόμετρα για το ΠΑΣΟΚ. Μέχρι και σφαίρες έχουμε φάει, μας πυροβόλησαν κάποτε γιατί βάζαμε σημαίες του ΠΑΣΟΚ. Άλλα χρόνια, πολύς φανατισμός», είπε.

Ο Παγώνης Δάντσιος αποκάλυψε, μάλιστα, πως όποιος οπαδός του ΠΑΣΟΚ παντρευτεί στη Θράκη, θα τον πηγαίνει ο ίδιος με τη Mercedes του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για την ευχάριστη επίσκεψη-έκπληξη και το όμορφο δώρο: τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, η οποία ήδη κυματίζει με υπερηφάνεια.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Bakalakis Kostas από τη Νομαρχιακή,
τον Δημήτρη Μάντζο Δημήτρης Μάντζος , Βουλευτή Επικρατείας και υπεύθυνο του τομέα ΚΤΕ Εξωτερικών καθώς και στον Ηρακλή Δρούλια Ηρακλής Δρούλιας, επικεφαλής του Οργανωτικού Σχεδιασμού του κόμματος.
Ευχαριστούμε επίσης όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας που παρευρέθηκαν.
Η παρουσία σας και το ειλικρινές σας ενδιαφέρον σημαίνουν πολλά για εμάς. Μαζί συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη σύνδεση των Εβριτών με τις κοινές μας αξίες.
Καλό αγώνα σε όλους σας!»


TOP NEWS

uncached