17 Μαρτίου 2026
Δημοσίευση: 12:51'
Τελευταία ενημέρωση: 12:59'

Ιράν: Ο νέος ανώτατος ηγέτης Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απέρριψε τις προτάσεις των ΗΠΑ για αποκλιμάκωση

Η στάση του Χαμενεΐ για εκδίκηση εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ ήταν «πολύ σκληρή και σοβαρή».

Επιμέλεια: Νίκος Τσακμάκης
Δημοσίευση: 12:51’
Τελευταία ενημέρωση: 12:59’
EPA/YAHYA ARHAB
Επιμέλεια: Νίκος Τσακμάκης

Η στάση του Χαμενεΐ για εκδίκηση εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ ήταν «πολύ σκληρή και σοβαρή».

Ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν Μοτζτάμπα Χαμενεΐ απέρριψε τις προτάσεις για αποκλιμάκωση της έντασης ή τη σύναψη εκεχειρίας με τις ΗΠΑ, οι οποίες μεταφέρθηκαν στην Τεχεράνη μέσω δύο μεσολαβητριών χωρών, δήλωσε σήμερα ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος.

Η στάση του Χαμενεΐ για εκδίκηση εναντίον του Ισραήλ και των ΗΠΑ ήταν “πολύ σκληρή και σοβαρή” κατά την πρώτη συνεδρίαση με θέμα την εξωτερική πολιτική που πραγματοποιείται υπό την ηγεσία του, σημείωσε ο αξιωματούχος χωρίς να διευκρινίσει αν ο ανώτατος ηγέτης παρέστη διά ζώσης στη συνεδρίαση.

Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ δεν επιθυμούσε να τον διαδεχθεί ο Μοτζτάμπα γιατί είναι… gay

EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Ο Ντόναλντ Τραμπ έμεινε έκπληκτος όταν έμαθε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ δείχνουν ότι ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ ενδέχεται να είναι ομοφυλόφιλος. Μάλιστα, πατέρας του, ο εκλιπών Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, φοβόταν την καταλληλότητά του να κυβερνήσει την Ισλαμική Δημοκρατία για αυτόν τον λόγο, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα NY Post.

Ο Τραμπ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την έκπληξή του και γέλασε δυνατά όταν ενημερώθηκε για τις πληροφορίες αυτές.

Άλλοι στην αίθουσα το βρήκαν επίσης «ξεκαρδιστικό» και συμμετείχαν στην αντίδραση του προέδρου, ενώ ανώτερος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών «δεν έχει σταματήσει να γελάει γι’ αυτό εδώ και μέρες».

Αξιόπιστη πληροφορία

Ο σοκαριστικός ισχυρισμός περιγράφηκε στην εφημερίδα The Post από δύο αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών και ένα τρίτο άτομο κοντά στον Λευκό Οίκο.

Και οι τρεις πηγές αναφέρουν ότι ο ισχυρισμός, που ακούγεται απίθανος, θεωρείται αξιόπιστος από τις αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας, και όχι ψευδής πληροφορία που αποσκοπεί στην υπονόμευση του 56χρονου Χαμενεΐ, ο οποίος επιλέχθηκε για να αντικαταστήσει τον νεκρό πατέρα του ως ανώτατος ηγέτης στις 8 Μαρτίου.

Δύο από τις πηγές δήλωσαν ότι οι πληροφορίες δείχνουν ότι ο Μοτζτάμπα, ο οποίος κέρδισε το παρατσούκλι «η δύναμη πίσω από τις ρόμπες» ενώ υπηρετούσε ως φύλακας της πύλης του ηλικιωμένου πατέρα του, είχε μακροχρόνια σεξουαλική σχέση με τον παιδικό του καθηγητή.

Η τρίτη πηγή ανέφερε ότι οι πληροφορίες έδειχναν ότι η σχέση ήταν με ένα άτομο που εργαζόταν στο παρελθόν για την οικογένεια Χαμενεΐ.

Ο Μοτζτάμπα, ο οποίος πιστεύεται ότι τραυματίστηκε στην ίδια αεροπορική επιδρομή της 28ης Φεβρουαρίου που σκότωσε τον πατέρα του και άλλα μέλη της οικογένειάς του , έχει κάνει «επιθετικές» σεξουαλικές επαφές με άνδρες που τον φροντίζουν, πιθανώς ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια βαριάς φαρμακευτικής αγωγής, ανέφερε μία από τις πηγές της εφημερίδας The Post.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν φωτογραφικά στοιχεία για την φερόμενη σεξουαλική έλξη του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ προς τους άνδρες, αλλά οι πηγές επέμειναν ότι η πληροφορία είναι αξιόπιστη, με μία να λέει ότι «προέρχεται από μία από τις πιο προστατευμένες πηγές που διαθέτει η κυβέρνηση».


TOP NEWS

uncached