27 Μαρτίου 2026
Δημοσίευση: 21:38'
Τελευταία ενημέρωση: 21:44'

Ιρανικό πλήγμα σε ιπτάμενο τάνκερ των ΗΠΑ – Αραγτσί: «Το Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα» (Βίντεο)

Το KC-135 βρισκόταν στη βάση «Prince Sultan» όταν δέχθηκε την επίθεση και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Δημοσίευση: 21:38’
Τελευταία ενημέρωση: 21:44’
EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

Το KC-135 βρισκόταν στη βάση «Prince Sultan» όταν δέχθηκε την επίθεση και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Το Ιράν στοχοποίησε αμερικανικό ιπτάμενο τάνκερ που βρισκόταν σε στρατιωτική εγκατάσταση της Σαουδικής Αραβίας, εξέλιξη που παρουσιάζεται ως ενέργεια με ισχυρό συμβολικό βάρος. Το KC-135 βρισκόταν στη βάση «Prince Sultan» όταν δέχθηκε την επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες μετά το πλήγμα.

Η επίθεση καταγράφεται ενώ συνεχίζεται η έντονη γεωπολιτική πίεση στην Μέση Ανατολή με το Ιράν να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν συνοδεύονται από επίσημες ανακοινώσεις για τυχόν θύματα ή πρόσθετες ζημιές στη βάση της Σαουδικής Αραβίας.

Δείτε δορυφορικές εικόνες

Αραγτσί: «Το Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα για τις επιθέσεις παρά την προθεσμία Τραμπ»

«Το Ισραήλ έπληξε δύο από τα μεγαλύτερα χαλυβουργεία του Ιράν, έναν σταθμό παραγωγής ενέργειας και πυρηνικές εγκαταστάσεις για πολιτικούς σκοπούς, μεταξύ άλλων υποδομών. Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι ενήργησε σε συντονισμό με τις ΗΠΑ.

Η επίθεση έρχεται σε αντίθεση με την παράταση της προθεσμίας του Προέδρου για διπλωματία.

Το Ιράν θα πληρώσει ΒΑΡΥ τίμημα για τα εγκλήματα του Ισραήλ» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί.


TOP NEWS

uncached