Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Ιαπωνία, λίγες ημέρες μετά τα 7,7 Ρίχτερ
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 20:22 το βράδυ της Παρασκευής, ώρας Ιαπωνίας, σε βάθος 50 χιλιομέτρων, ανοιχτά των ακτών του νομού Μιγιάγκι
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 20:22 το βράδυ της Παρασκευής, ώρας Ιαπωνίας, σε βάθος 50 χιλιομέτρων, ανοιχτά των ακτών του νομού Μιγιάγκι
Σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις σημειώθηκε σήμερα στη βόρεια Ιαπωνία, ανακοίνωσε η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε ανοιχτά της ακτής του νομού Μιγιάγκι και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 50 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την υπηρεσία, η οποία πρόσθεσε ότι δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.
6️⃣2️⃣ 🟠 Σεισμός M 6.2, 15/05 11:22 (UTC), βάθος 74 χλμ, Eastern Honshu, Japan.
Αυτόματη Λύση, GFZ#earthquake pic.twitter.com/om9q6MCAtJ
— EQGR (@eqgr) May 15, 2026
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 20:22 το βράδυ της Παρασκευής, ώρας Ιαπωνίας, σε βάθος 50 χιλιομέτρων, ανοιχτά των ακτών του νομού Μιγιάγκι, έπειτα από προειδοποίηση έκτακτης σεισμικής ειδοποίησης για την περιοχή.
Ένταση 5 Ρίχτερ καταγράφηκε στις πόλεις Τόμε, Οσάκι και Ισινομάκι του νομού Μιγιάγκι. Σε εκτεταμένες περιοχές των νομών Μιγιάγκι και Ιουάτε, η ένταση του σεισμού καταγράφηκε στο 4 της ιαπωνικής κλίμακας.
Η γραμμή Τοχόκου Σινκάνσεν ανεστάλη μεταξύ των σταθμών Τόκιο και Σιν-Αομόρι μετά τον σεισμό, σύμφωνα με την JR East, ενώ το NHK μετέδωσε ότι είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση.
Δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.
Νέος σεισμός ένα μήνα μετά τα 7,7 Ρίχτερ
Η δόνηση ήταν η ισχυρότερη που έπληξε την περιοχή Τοχόκου από τον σεισμό μεγέθους 7,7 Ρίχτερ στις 20 Απριλίου, ο οποίος είχε προκαλέσει προειδοποίηση για τσουνάμι και μια σπάνια ειδική σύσταση για αυξημένο κίνδυνο ισχυρών σεισμών.
Ο σεισμός τότε προκάλεσε άμεση διακοπή στα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας (Shinkansen) στη βόρεια Ιαπωνία, ενώ υπάρχουν αναφορές για διακοπές ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά στην περιοχή του Τοχόκου.
Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην κατάσταση των πυρηνικών σταθμών της περιοχής. Η διαχειρίστρια εταιρεία TEPCO ανακοίνωσε ότι διενεργεί επείγοντες ελέγχους στον σταθμό της Φουκουσίμα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξαν νέες ζημιές ή διαρροές από τη δόνηση. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ανωμαλίες στη λειτουργία των αντιδραστήρων, ωστόσο η επιτήρηση παραμένει αυστηρή λόγω της απειλής του τσουνάμι.
ολες οι ειδησεις
- «Ανακαινίζω 2026»: Ανοίγει η πόρτα σε περισσότερους ιδιοκτήτες – Ποια κριτήρια αλλάζουν, ποιες είναι οι προθεσμίες και ποιοι κερδίζουν από τις νέες ρυθμίσεις
- Παραδόθηκε μόνος του 66χρονος για τον βιασμό της συντρόφου του
- Νέες δυνατότητες για το MyStreet
- Οι έξι αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον μιας επιχείρησης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr