26 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση: 12:11'
Τελευταία ενημέρωση: 22:34'

«Joan of mArc» από τους Splish-Splash

Η ομάδα που διασκευάζει κλασικά έργα με έμπνευση από την χρυσή εποχή του βωβού κινηματογράφου μας δίνει ραντεβού στο Θέατρο Φούρνος

Δημοσίευση: 12:11’
Τελευταία ενημέρωση: 22:34’

Η ομάδα που διασκευάζει κλασικά έργα με έμπνευση από την χρυσή εποχή του βωβού κινηματογράφου μας δίνει ραντεβού στο Θέατρο Φούρνος

Η θεατρική ομάδα Splish-Splash pantomime+more μεταφέρει στην σκηνή του θεάτρου Φούρνος την γνωστή ιστορία της Ζαν ντ’ Αρκ για 2η χρονιά, με έναν πρωτότυπο και σατιρικό τρόπο, υπό τον τίτλο «Joan of mArc».

Από το 2003 η ομάδα διαλέγει κλασικά έργα και τα «πειράζει», προσθέτοντας μία γερή δόση από το δικό της ιδιαίτερο χιούμορ. Με μοναδικό υλικό το σώμα τους, δίνουν ένα εξαιρετικό δείγμα βωβού θεάτρου, ένα είδος παράστασης που απουσιάζει από την αθηναϊκή σκηνή.

Σύμφωνα με την ιστορία, η νεαρή Ζαν ντ’ Αρκ έζησε μεταξύ 1412-1431. Πολέμησε στην πιο κρίσιμη φάση του Εκατονταετούς πολέμου μετά από ένα όραμα που είδε και στο οποίο εμφανίστηκαν μπροστά της ο Αρχάγγελος Μιχαήλ, η Αγία Αικατερίνη και η Αγία Μαργαρίτα καλώντας την σε δράση.

Η παράσταση αφηγείται το ιστορικό αυτό συμβάν, κατά το οποίο η Ζαν ντ’ Αρκ γίνεται αντικείμενο χειραγώγησης από την εκκλησιαστική εξουσία με την μορφή ενός καλόγερου από το χωριό Ντομρεμί. Ο τρόπος που γαλουχήθηκε η Ζαν, οδήγησε στην εκμετάλλευσή της ως σύμβολο σωτηρίας της Γαλλίας, για την τόνωση του εθνικού αισθήματος του λαού. Η κατοπινή της προδοσία από τα ίδια άτομα, καθιστά την ιστορία της τραγική. Παρόλα αυτά, η ομάδα Splish-Splash την παρουσιάζει μέσα από ένα άκρως κωμικό πρίσμα, σχολιάζοντας και καυτηριάζοντας τα γεγονότα, αναδεικνύοντας έτσι το επίκαιρο της ιστορίας.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Johnny O., Ιωάννα Καμπυλαυκά
Βοηθός Σκηνοθέτη: Κυριακή Στούρου
Σενάριο: Johnny O.
Κοστούμια: Constance Puyt
Σκηνογραφία – Video προβολές – Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Οικονόμου
Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Καμπυλαυκά
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Επικοινωνία: Βαγγέλης Λιακόγκονας
Παίζουν: Αλέξης Βιδαλάκης, Βασίλης Ζαϊφίδης, Ευγενία Μαραγκού, Γιάννης Φιλίππου, Νάνσυ Χρυσικοπούλου, Johnny O.
Χορηγός: Escaped: Live Adventure Rooms

Joan of mArc από τους Splish-Splash, Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα, τηλ. 210 6460748. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 21:15, Τρίτη 21:15, από 5 Φεβρουαρίου για 8 παραστάσεις. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ, άνω των 65 10 ευρώ, φοιτητές 8 ευρώ, ΑΜΕΑ/άνεργοι/ατέλειες 5 ευρώ.

 


TOP NEWS

uncached