Καιρός: Τετάρτη με καύσωνα – Πού επιμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες και πότε έρχεται μικρή ανάσα
Η θερμοκρασία διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και την Τετάρτη 26 Αυγούστου
Η θερμοκρασία διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και την Τετάρτη 26 Αυγούστου
- Η θερμοκρασία θα παραμείνει υψηλή την Τετάρτη 26 Αυγούστου, με μέγιστες 35-36°C στην Αθήνα.
- Αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.
- Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ, απαιτώντας προσοχή για πυρκαγιές.
- Από την Πέμπτη 27 Αυγούστου, προβλέπεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά.
- Η ζέστη θα παραμείνει αισθητή σε πολλές περιοχές, αλλά το θερμό επεισόδιο φαίνεται να εξασθενεί.
Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία και την Τετάρτη 26 Αυγούστου, καθώς η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται υπό την επίδραση του παρατεταμένου θερμού επεισοδίου των τελευταίων ημερών.
Η εικόνα, ωστόσο, αρχίζει σταδιακά να αλλάζει. Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ, την Τετάρτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας, ενώ από την Πέμπτη 27 Αυγούστου προβλέπεται μικρή υποχώρηση στα ανατολικά.
Στην Αθήνα, η μέγιστη θερμοκρασία για την Τετάρτη κινείται περίπου στους 35-36 βαθμούς Κελσίου, με τις ελάχιστες να παραμένουν υψηλές και τη νύχτα, γεγονός που διατηρεί το αίσθημα δυσφορίας κυρίως στις πυκνοδομημένες περιοχές.
Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικά φαινόμενα στα βόρεια
Ο καιρός την Τετάρτη θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πάντως, αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις πάνω από τα ηπειρωτικά.
Στα ορεινά, κυρίως της βόρειας Ελλάδας, προβλέπονται τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Παρά τις τοπικές αυτές μεταβολές, η γενική εικόνα της ημέρας θα παραμείνει καλοκαιρινή, με αρκετή ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες.
Η δυτική Ελλάδα ενδέχεται να έχει κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται και οι άνεμοι. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 και πιθανώς τοπικά τα 7 μποφόρ. Στα δυτικά οι άνεμοι θα είναι αρχικά ασθενέστεροι, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν στα 4 έως 6 μποφόρ.
Η ενίσχυση των βοριάδων, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ζέστη και την ξηρότητα της βλάστησης, διατηρεί αυξημένη την ανάγκη προσοχής για την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών.
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη
Η πρώτη πιο σαφής ένδειξη αποκλιμάκωσης έρχεται από την Πέμπτη 27 Αυγούστου.
Η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά, κυρίως της βόρειας χώρας. Οι βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν να φτάνουν τα 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη τα 7 μποφόρ.
Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά, δίνοντας την πρώτη ανάσα μετά τις συνεχόμενες ημέρες έντονης ζέστης.
Η υποχώρηση, πάντως, δεν σημαίνει άμεση επιστροφή σε αισθητά χαμηλότερες θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα. Η ζέστη θα παραμείνει αισθητή σε αρκετές περιοχές, όμως το θερμό επεισόδιο φαίνεται να περνά σταδιακά σε φάση εξασθένησης.
ολες οι ειδησεις
- Πασχάλης Τσαρούχας – Κατερίνα Νοτοπούλου: Είναι ζευγάρι! Η κοινή φωτογραφία και η δημόσια ερωτική εξομολόγηση
- ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0: Επιβλητική νίκη με πρωταγωνιστές Ρέλβας και Μουκουντί – Τώρα Champions League και ντέρμπι
- Πάτρα: Σοβαρά επεισόδια μετά από γλέντι στα Πρατσικά – Συμπλοκές, φθορές και προσαγωγές
- Μαρία Σολωμού για Μάριο Αθανασίου: «Δεν θα ερχόμουν ποτέ σε ρήξη μαζί του» – Τι είπε για Βίσση και Καρβέλα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr