Κακοκαιρίας συνέχεια σε Κέρκυρα, Παξούς, Ήπειρο – Ο καιρός σήμερα
Το απόγευμα προβλέπεται να υποχωρήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Πώς θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα.
Το απόγευμα προβλέπεται να υποχωρήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Πώς θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα.
Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις, θα σημειωθούν και σήμερα, Κυριακή, το πρωί σε Κέρκυρα, Παξούς και Ήπειρο, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Η κακοκαιρία πλήττει μέρη της Ελλάδας από το απόγευμα του Σαββάτου, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα:
- Στην Κέρκυρα σημειώθηκαν πλημμύρες δρόμων και ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
- Στα Ιωάννινα, οι δυνατές ριπές του ανέμου προκάλεσαν την κατάρρευση της σκηνής που είχε στηθεί για συναυλία της Άννας Βίσση, του Αντώνη Ρέμου και του Χρήστου Μάστορα, με αποτέλεσμα την ακύρωσή της.
- Προβλήματα από τους δυνατούς ανέμους είχαμε και στην Κοζάνη, όπου έπεσαν κλαδιά και δέντρα.
Η ΕΜΥ προβλέπει βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Ο καιρός σήμερα
Αναλυτικά η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τον καιρό σήμερα:
Στη δυτική και τη βόρεια χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στις περιοχές Κέρκυρας Παξών και Ηπείρου. Αναμένεται βελτίωση καιρού από το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά μέχρι το απόγευμα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5, τοπικά στο νότιο Αιγαίο 6 και από το μεσημέρι στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 30 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 3 με 4, τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Nεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από νωρίς το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία & Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες γρήγορα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμίαια θα αυξηθούν και από τις προμεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται μετά το μεσημέρι από τα δυτικά στη Μακεδονία και από αργά το απόγευμα στη Θράκη.
Ανεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τις πρώτες πρωινές ώρες στις περιοχές Κέρκυρας, Παξών και Ηπείρου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση του καιρού από νωρίς το απόγευμα.
Ανεμοι: Αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 4, τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο και το Ιόνιο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα βόρεια τμήματα και τις μεσημβρινές ώρες στην Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες & Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα δυτικών διευθύνσεων έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
ολες οι ειδησεις
- Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά – Έως 17 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
- Οι Φρουροί της Επανάστασης τρολάρουν ξανά τον Τραμπ στα αγγλικά: Υou are fired!
- Βία ανηλίκων: Η συνεργασία θεσμών, εκπαιδευτικών και γονέων, το «κλειδί» για την πρόληψη
- Θεσσαλονίκη: Πρόστιμo 22.000 ευρώ σε 17χρονο μοτοσικλετιστή για επικίνδυνη οδήγηση
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr