Καρέ- καρέ η «μάχη» του δεύτερου γύρου των γαλλικών εκλογών
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν εντός και εκτός Γαλλίας το αποτέλεσμα των Γαλλικών εκλογών. Οι Γάλλοι ασφαλώς για να δουν πως θα αντιμετωπιστούν
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν εντός και εκτός Γαλλίας το αποτέλεσμα των Γαλλικών εκλογών. Οι Γάλλοι ασφαλώς για να δουν πως θα αντιμετωπιστούν
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν εντός και εκτός Γαλλίας το αποτέλεσμα των Γαλλικών εκλογών. Οι Γάλλοι ασφαλώς για να δουν πως θα αντιμετωπιστούν από τον νέο πρόεδρο τα προβλήματα που τους ταλανίζουν (ανεργία, εγκληματικότητα, κ.α) και οι εκτός Γαλλίας για να δουν εάν τελικά “κινδυνεύει” το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα από την επικράτηση της ακροδεξιάς και ξενοφοβικής Μαρίν Λε Πεν.
Όλες οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια άνετη επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν, που θα διαδεχθεί όπως όλα δείχνουν τον Φρανσουά Ολάντ στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Στο Παρίσι το σύνολο των 896 εκλογικών κέντρων σε 585 σημεία θα φυλάσσονται επιπλέον είτε από μέλη της δημοτικής αστυνομίας είτε από ιδιωτικούς φρουρούς μέχρι τις 23:00, σύμφωνα με τον αναπληρωτή δήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας Μπρινό Ζιλιάρ. Και οι επινίκιες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Με χαμόγελα Μακρόν και Λε Πεν στην κάλπη
Οι δύο μονομάχοι για την γαλλική προεδρία, Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λε Πεν άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα λίγο μετά τις 12 (ώρα Ελλάδος).
Ο κεντρώος υποψήφιος, έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του Μπριζίτ Τρονιέ μετέβη στο εκλογικό κέντρο στην Τουκέ, την πόλη στην οποία είχε τελέσει τον γάμο του το 2007.
Πριν μπει στην αίθουσα να ψηφίσει, χαιρέτισε τον κόσμο που περίμενε στην ουρά και τα φλας των παπαράτσι πήραν «φωτιά». «Μακρόν πρόεδρος» φώναζαν οι οπαδοί του και ο 39χρονος πρώην υπουργός Οικονομίας τους χαμογελούσε. Στην είσοδο τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ντανιέλ Φασκέγ.
Η ακροδεξιά υποψήφια, Μαρίν Λε Πεν, άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο στο Ενίν-Μπομόν. Η Λε Πεν έφθασε μόνη της και εισήλθε στην αίθουσα χαμογελαστή και αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.
Δείτε καρέ-καρέ μέσα από φωτογραφίες την σημερινή “μάχη” στην Γαλλία λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Φωτογραφίες: Reuters , Sooc.
ολες οι ειδησεις
- Eurovision 2026 Α’ Ημιτελικός-Reaction: Σχόλια & προβλέψεις για τον μεγάλο τελικό!
- ΟΟΣΑ: Τέσσερα στα 10 ευρώ χάνονται σε φόρους και εισφορές για τους εργαζομένους
- Netflix: Βυθιστείτε στον κόσμο του «Remarkably Bright Creatures» με τη Σάλι Φιλντ και τον Λιούις Πούλμαν
- Βασίλης Ζούλιας: Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου θα λέγαμε ότι είναι η Μέριλιν Μονρόε της ελληνικής τηλεόρασης
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr