Δημοσίευση: ’

Καταδικάστηκε επειδή αποκάλυψε… κρατικά μυστικά

Επτά χρόνια φυλάκισης επέβαλαν οι Κινέζοι δικαστές σε γνωστή Κινέζα δημοσιογράφο με την κατηγορία της αποκάλυψης κρατικών μυστικών. 

Δημοσίευση: ’
αρθρο-newpost

Επτά χρόνια φυλάκισης επέβαλαν οι Κινέζοι δικαστές σε γνωστή Κινέζα δημοσιογράφο με την κατηγορία της αποκάλυψης κρατικών μυστικών. 

Δεν πτοήθηκαν ούτε από τα 71 χρόνια της και οι Κινέζοι δικαστές επέβαλαν σήμερα στο Πεκίνο κάθειρξη επτά ετών σε γνωστή δημοσιογράφο, την Γκάο Γιου, πρώην βοηθό αρχισυντάκτρια του περιοδικού Economics Weekly , κρίνοντας την ένοχη για την αποκάλυψη “κρατικών μυστικών” , παρά τις εκκλήσεις οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προς τις κινεζικές αρχές να δείξουν επιείκεια.

Η δημοσιογράφος είχε κατηγορηθεί ότι διαβίβασε κρατικά μυστικά πέραν της Κίνας. 

Η ποινή ανακοινώθηκε από το δικαστήριο του Πεκίνου μέσω του επίσημου λογαριασμού του σε κινεζικούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και επιβεβαιώθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης της δημοσιογράφου.

Η δίκη της Γκάο είχε διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η δημοσιογράφος δήλωσε αθώα των κατηγοριών που τη βάρυναν. 

Η Γιου είχε συλληφθεί στα τέλη του Απριλίου του 2014, εν μέσω ενός κύματος διώξεων ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ πλησίαζε τότε η 25η επέτειος της καταστολής της Τιενανμέν.

 

 

Μείνετε ενημερωμένοι με το Newpost. Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.