Καταδικάστηκε σε ισόβια ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη Στοκχόλμη
Ο Ακίλοφ είχε πέσει με το κλεμμένο φορτηγό που οδηγούσε πάνω σε πλήθος πεζών
Ο Ακίλοφ είχε πέσει με το κλεμμένο φορτηγό που οδηγούσε πάνω σε πλήθος πεζών
Ο Ραχμάτ Ακίλοφ, ένας Ουζμπέκος οποίου η αίτηση ασύλου είχε απορριφθεί, για τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό δέκα τον Απρίλιο του 2017 στη Στοκχόλμη, καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια, από το δικαστήριο της Σουηδίας.
Ο Ακίλοφ είχε πέσει με το κλεμμένο φορτηγό που οδηγούσε πάνω σε πλήθος πεζών σε πολυσύχναστο δρόμο της Στοκχόλμης.
“Ο κατηγορούμενος κρίθηκε μεταξύ άλλων ένοχος για τρομοκρατική ενέργεια και για τον φόνο πέντε ανθρώπων. Η ποινή του ορίστηκε σε ισόβια κάθειρξη”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Δικαστήριο Στοκχόλμης.
Στις 7 Απριλίου του περασμένου χρόνου ο Ακίλοφ έκλεψε ένα φορτηγό το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από ένα εστιατόριο της κεντρικής Στοκχόλμης και το οδήγησε 500 μέτρα πιο κάτω σε έναν πεζόδρομο παρασύροντας πεζούς προτού καταλήξει στη βιτρίνα ενός πολυκαταστήματος.
Συνελήφθη την ίδια μέρα έξω από ένα βενζινάδικο σε προάστιο της Στοκχόλμης καθώς αναγνωρίστηκε από την κάμερα κλειστού κυκλώματος και ομολόγησε ότι ήταν ο οδηγός του φορτηγού. Στη διάρκεια της δίκης του δήλωσε ότι ήθελε να τιμωρήσει τη Σουηδία για τη συμμετοχή της στην μάχη κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
ολες οι ειδησεις
- Η Ιστορία επιστρέφει από τη θάλασσα
- Ο Akylas δίχασε… ή υπερεκτιμήθηκε; Όσα φοβούνται όλοι να πουν για το πυροτέχνημα που έσκασε δυνατά και έσβησε απότομα
- Λαμίν Γιαμάλ: Στην Ελλάδα για διακοπές με τη νέα του σύντροφο (Βίντεο)
- Σε εμβληματικό νοσοκομείο με ιστορία 100 ετών ο Σταύρος Φλώρος από το Survivor (Βίντεο)
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr