30 Ιανουαρίου 2021
Δημοσίευση: 19:26'
Τελευταία ενημέρωση: 16:58'

Κατηγορηματικός ο Σύψας: Αν χτυπήσει «καμπανάκι» θα ανατραπούν όλα – Θα ξανακλείσουν τα σχολεία

Ο κ. Σύψας ανέφερε ότι την επόμενη βδομάδα ή και νωρίτερα θα παρθούν αποφάσεις. «Ο κίνδυνος για επιδημική έκρηξη ελλοχεύει. Μπορεί τα πάντα να ανατραπούν από μέρα σε μέρα». 

Δημοσίευση: 19:26’
Τελευταία ενημέρωση: 16:58’

Ο κ. Σύψας ανέφερε ότι την επόμενη βδομάδα ή και νωρίτερα θα παρθούν αποφάσεις. «Ο κίνδυνος για επιδημική έκρηξη ελλοχεύει. Μπορεί τα πάντα να ανατραπούν από μέρα σε μέρα». 

Για την επαναλειτουργία των σχολείων και για τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν στην «κόκκινη» Αττική μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής Λοιμωξιολόγων Νίκος Σύψας.

Όπως είπε ο κ. Σύψας, και σε παλαιότερη εισήγηση της επιτροπής είχε αποφασιστεί ότι στις «κόκκινες» περιοχές θα ανοίξουν τα γυμνάσια και όχι τα λύκεια. Από τη στιγμή που η Αττική μπήκε στο «κόκκινο» ίσχυσε εκείνη η απόφαση.

«Εξετάζαμε πολύ προσεκτικά τα στοιχεία. Η Αττική παρόλο που έχει κακά επιδημιολογικά στοιχεία δεν είναι Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες διασποράς», είπε.

Επισήμανε, ακόμη, ότι «αν χτυπήσει καμπανάκι θα ανατραπούν όλα άμεσα. Δεν θα έχουμε δισταγμό να κλείσουμε ξανά τα σχολεία, ειδικά τα Λύκεια».

Ο κ. Σύψας ανέφερε ότι την επόμενη βδομάδα ή και νωρίτερα θα παρθούν αποφάσεις. «Ο κίνδυνος για επιδημική έκρηξη ελλοχεύει. Μπορεί τα πάντα να ανατραπούν από μέρα σε μέρα.»

«Εγώ θα επιθυμούσα να υπάρχει ένα καθολικό lockdown για δυο βδομάδες, μέχρι να πέσει η επιδημία, αλλά υπάρχει και η οικονομία. Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή», τόνισε.

Τέλος, ασταθείς επιδημιολογικά χαρακτήρισε τους επομένους δυο μήνες, Φεβρουάριο και Μάρτιο, ο καθηγητής, λέγοντας πως σίγουρα μέχρι το Μάρτιο θα έχουμε μέτρα, τα οποία θα ανατρέπονται αναλόγως των συνθηκών.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ανακοινώθηκαν 795 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 384 εντοπίστηκαν στην Αττική.


TOP NEWS

uncached