Δημοσίευση: ’

Κίνα: Κατασχέθηκαν 12 τόνοι καραμέλες

Σχεδόν 12 τόνους καραμέλες με βάση το γιαούρτι κατέσχεσε η αστυνομία της Κίνας. 

Δημοσίευση: ’
αρθρο-newpost

Σχεδόν 12 τόνους καραμέλες με βάση το γιαούρτι κατέσχεσε η αστυνομία της Κίνας. 

Σχεδόν 12 τόνους καραμέλες με βάση το γιαούρτι κατέσχεσε η αστυνομία της Κίνας. 

Οι καραμέλες ήταν μολυσμένες με μελαμίνη, ένα βιομηχανικό χημικό προϊόν που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός διατροφικού σκανδάλου το 2008 όταν έξι βρέφη πέθαναν και χιλιάδες αρρώστησαν.

Η αστυνομία στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ εντόπισε τα μολυσμένα γλυκά στη διάρκεια ερευνών της σε παραγωγούς τροφίμων και έχει συλλάβει τον διευθυντή του εργοστασίου που παρασκευάζει τις καραμέλες αυτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η υπόθεση είναι περίπλοκη και αφορά και άλλες επαρχίες της Κίνας. Οι κινεζικές αρχές έχουν κινητοποιήσει τους αξιωματούχους 12 επαρχιών για να εντοπίσουν και άλλους ανθρώπους που εμπλέκονται στην παρασκευή των γλυκισμάτων, πρόσθεσε το Νέα Κίνα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Εξάλλου το πρακτορείο δεν διευκρίνισε αν το προϊόν έχει καταλήξει στην αγορά και έχει καταναλωθεί.

Μείνετε ενημερωμένοι με το Newpost. Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.