Δημοσίευση: ’

Κίνα: Προς αντικατάσταση του κεντρικού τραπεζίτη

Προς αντικατάσταση οδεύει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Ζου Ξιαοτσουάν όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Δημοσίευση: ’
αρθρο-newpost

Προς αντικατάσταση οδεύει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας Ζου Ξιαοτσουάν όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Προς αντικατάσταση οδεύει ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας Ζου Ξιαοτσουάν όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Οι προθέσεις της κινεζικής κυβέρνησης αποδίδονται σε εσωτερικές διαφωνίες για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα σε μία περίοδο που πληθαίνουν οι ενδείξεις για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης που πασχίζει να πιάσει τον στόχο του 7,5%.

Ο Ζου, που ξεκίνησε την τρίτη του θητεία ως κεντρικός τραπεζίτης τον Μάρτιο του 2013, θεωρείται υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων και πίεζε για απελευθέρωση των επιτοκίων. Είχε ζητήσει, μάλιστα, να αρθούν οι κρατικοί έλεγχοι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών.

Μείνετε ενημερωμένοι με το Newpost. Ακολουθήστε μας για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.